Dichtwerk

DichtWerk

1 april 2023 start de poëziewedstrijd Rotterdam

De kunstenaars van de NEstudio’s organiseren voor de tweede keer het project RaamWerk; RaamWerk II. Dan doen ze samen met veertig dichters en beeldend kunstenaars uit de stad, die per duo één kunstwerk op de ramen van de NEstudio’s, ateliers voor kunst, maken. Maar ze weten dat er nog veel meer talent is in Rotterdam en zeker op het eiland, daarom is er dit jaar ook; DichtWerk. DichtWerk is een prachtige poëziewedstrijd voor heel Rotterdam. Het project biedt naast de wedstrijd een vijftal workshops aan met masterclasses poëzie schrijven en voordracht door professionals in Huizen van de Wijken en bij de bieb. Iedereen kan zich hier gratis voor aanmelden.

[UPDATE]: Tijdens het festival RaamWerk zijn op 25 juni 2023 de prijswinnaars van DichtWerk, de poëziewedstrijd voor Rotterdammers bekend gemaakt. De eerste prijs was voor het gedicht hoofdletter van Jasmijn Lobik. De tweede prijs en derde prijs gingen naar Jos de Klerk en Wim van Ooijen.

 

Een eervolle vermelding was er voor Olle uit groep vijf van de Jacob Marisschool.

DichtwerkHet thema van de poëziewedstrijd is Verbinding. Kom je uit Rotterdam, ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je van 1 april tot en met 10 juni een zelfgeschreven, en niet eerder gepubliceerd, gedicht insturen van maximaal 20 regels. De winnaar van de DichtWerk Poëzieprijs 2023 ontvangt ook nog eens 100 euro en mag optreden op een bootje tijdens Festival Poëzie Lagogo    Jouw gedicht inzenden kan met het formulier hieronder. Door een gedicht in te sturen behoudt de organisatie (NEStudios en Rotterdam Revoluties) het recht jouw tekst vrij te gebruiken voor het project DichtWerk tot en met 25 juni; voor publicatie op de website, de poëzieroute, een uitgave en op het  openingsfestival van RaamWerk.


Wedstrijd

In de jury zitten dichters Iris Brunia, Moze Naél (ofwel M.) en Edwin de Voigt. Een selectie van de ingezonden gedichten wordt op de website geplaatst. Alle teksten worden beoordeeld door een deskundige jury. Vijftien gedichten zullen onderdeel worden van een tijdelijke geografische poëzieroute die op 25 juni wordt aangebracht op het Noordereiland.

Drie van de vijftien deelnemers van poëzieroute worden genomineerd en mogen hun dichtwerk diezelfde dag voordragen tijdens het poëzie- en kunstfestival tijdens de opening van RaamWerk II op zondag 25 juni. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de DichtWerk Poëzieprijs 2023 heeft gewonnen.

Dicht je werk! Doe mee en houd noordereiland.org/dichtwerk goed in de gaten!

Gedichten op het Noordereiland

Laat twintig beeldend kunstenaars en twintig woordkunstenaars uit Rotterdam samenwerken. Het resultaat: een drie maanden durende 24/7 expositie met twintig nieuwe kunstwerken op de ramen van de NEstudio’s, ateliers voor kunst. In de kunstwerken is poëzie verwerkt en/of hoorbaar via QRcodes in de nabijheid van het kunstwerk. De expositie wordt op 25 juni geopend met het festival RaamWerk. Op het festival zijn voordrachten van dichters, spoken word, artist talks, muziek, een tekenperformance, een poetryswap, boekhandelaren en uitgevers. De tijdelijke Poëzie- en kunstroute op het Noordereiland wordt geopend en spannend wordt de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd DichtWerk. Bekijk hier het festivalprogamma.

Wandelroute Noordereiland met gedichten 2023

Foto’s Raamwerk II

Meer info op: www.nestudios.nl/raamwerk

Masterclasses in mei & juni 2023

DichtWerk biedt naast de poëziewedstrijd een vijftal gratis masterclasses aan; Poëzie & spoken word schrijven. Een gratis ticket voor een masterclass in mei 2023 is te verkrijgen via evenbrite links eronder.


Spoken word artiest Michline Plukker

Michline Plukker

Michline Plukker is een creatieve duizendpoot. Dans- en theater docente, actrice, danseres, zangeres, theatermaakster, schilder, creative director en spoken word artiest. Zaterdag 13 mei Locatie: Huis van de Wijk aan de Kade, Prins Hendrikkade 89, KL Rotterdam. Tijdstip: 14.00 uur – 16.00 uur Reserveren: https://dichtwerk-masterclass-13mei.eventbrite.com


Dichter Myrte Leffring

Myrte Leffring

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Zij is hoofdredacteur voor poëzietijdschrift Awater en poëzieprogrammeur voor organisaties als Villa Augustus en Woordnacht. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Van Gennep, opgevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016). In 2022 verschijnt bij uitgeverij De Meent het tweeluik Wulk – Vallen & Opstaan. Myrthe Leffing geeft twee masterclasses: Donderdag 25 mei Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam Tijdstip: 19.00 uur – 21.00 uur Reserveren: https://dichtwerk-masterclass-25mei.eventbrite.com Zaterdag 27 mei Locatie: Bibliotheek Zuidplein (in Theater Zuidplein) Annie M.G. Schmidtplein 11, Rotterdam Tijdstip: 14.00 uur – 16.00 uur Reserveren: https://dichtwerk-masterclass-27mei.eventbrite.com


Dichter Edwin de Voigt

Edwin de Voigt

Edwin de Voigt is woordman, organiser en optredend dichter. Publieksprijzen op slams sleepte hij binnen, en was vaak tijdens finales op het podium in Rotterdam en Delft te vinden. Dinsdag 30 mei Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam Tijdstip: 19.00 uur – 21.00 uur https://dichtwerk-masterclass-30mei.eventbrite.com


Dichter Peter Swanborn

Peter Swanborn (foto Joke Schut)

Peter Swanborn (1963) is een ervaren poëziedocent. Van zijn hand verschenen een roman, Onder het Luchtspoor, en vijf dichtbundels. Hij is literair medewerker van de Volkskrant. Bij HOVO Amsterdam geeft hij de online cursus Poëzie Lezen. www.peterswanborn.nl Zaterdag 10 juni Locatie: Huis van de Wijk aan de kade, Prins Hendrikkade 89, KL Rotterdam. Tijdstip 15.00 uur tot 17.00 uur Reserveren: https://dichtwerk-masterclass-10juni.eventbrite.com


 

Reserveren via e-mail

Er mag naast Eventbrite ook gewoon via de mail gereserveerd worden, gebruik daarvoor: dichtwerkrotterdam@gmail.com

Informatie DichtWerk

Contact

E-mail = dichtwerkrotterdam@gmail.com Adres NE studio’s = Prins Hendrikstraat 5, Rotterdam

Dankbetuiging:

De poëziewedstrijd DichtWerk wordt geproduceerd door Rotterdam Revoluties in opdracht van de NEstudio’s. DichtWerk is onderdeel van project RaamWerk II. DichtWerk is mede mogelijk gemaakt door:

Nationale Postcode Loterij
Elise Mathilde
opzoomermee
VSB Fonds
Cultuur Concreet
Deltaport Donatiefonds

Berichten van DichtWerk & NE studio's


anker met 2 vlaggen (Tekening: Nils Hilbers)

© 2023 | webpagina: Lichting98

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart