Bevrijdingsdag bij Tante Nino

>
>
Bevrijdingsdag bij Tante Nino

Tante Nino viert Bevrijdingsdag met theater en foto’s.
Coolsingel 65Met voorstelling Coolsingel 65 en met foto’s van Rolf Versteegh.

Afke Weltevrede en Jeroen Rienks (Onderwater Producties) spelen Coolsingel 65, een ontroerende en persoonlijke verhalende voorstelling over de relatie tussen vaders en zonen met het bombardement als vertrekpunt.

Op 14 mei 1940 vielen de bommen op Rotterdam. Ook het statige woonhuis, annex kantoor aan de Coolsingel 65 – tegenover het Stadhuis – van J.A. Rienks, de opa van Jeroen Rienks, kreeg een voltreffer. Hij is gaan rennen door het verwoeste centrum van Rotterdam.. op zoek naar zijn zoon.
Of zat het toch anders?

 

Trailer Coolsingel 65:

Held

In Coolsingel 65 wordt op zoek gegaan naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen. De vader en de zoon van Jeroen Rienks zijn geïnterviewd door Afke Weltevrede. De beelden hiervan maken onderdeel uit van de voorstelling en werpen een nieuw licht op de zaak.
Zie ook website: www.onderwaterproducties.nl/portfolio/coolsingel-65

De voorstelling (entree 7.50 euro) begint om 17.00 uur.
Voorafgaand zijn er vanaf 16.00 uur foto’s te zien van Rolf Versteegh. Rolf Versteegh bezocht vele herdenkingsbijeenkomsten zoals Dodenherdenking op 4 mei en de Februaristaking. Tijdens deze bijeenkomsten, waar herinnering en verzet centraal staan, fotografeerde hij de deelnemers en concentreerde zich daarbij vooral op de emoties die van hun gezichten afstraalden. Na afloop kan wie wil mee blijven eten (menu à 12,50 euro)

 

Theater na de Dam van Afke Weltevrede en Jeroen Rienks (Onderwater Producties)
Kosten: € 7,50
Datum: zondag 5 mei 2019
Aanvang 17.00 uur; na afloop is er een maaltijd. (€ 12,50)

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact:tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook: facebook.com/Tante-Nino

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart