Tante Nino: Daniel Clason + Luca Zennaro Duo

>
>
Tante Nino: Daniel Clason + Luca Zennaro Duo

Unieke kans & première
Luca Zennaro en Daniel Clason worden beiden beschouwd als reizende sterren aan het jazz-firmament van hun eigen land. Het wordt een unieke kans om deze getalenteerde muzikanten uit Italië en Nederland – ook nog eens voor het eerst samen – te zien spelen bij Tante Nino op het Noordereiland in Rotterdam. Ze zullen eigen composities spelen en standards uit de Amerikaanse jazz-traditie.

Tante NinoLuca Zennaro – gitaar
Daniel Clason – trompet

 

 

 

 

 

Daniel Clason + Luca Zennaro Duo:

Luca Zennaro is gitarist, componist en frontman van bands. Hij is in 1997 in Venetië geboren. Hij werd 2e tijdens de internationale jazzcompetitie ‘Rige Jazz Stage’ in 2017 en was finalist tijdens de prestigieuze Premio Massimo Urbani in datzelfde jaar. Twee jaar terug verscheen ook zijn debuutalbum ‘Javaskara’ bij Caligola Records. De afgelopen jaren heeft hij gespeeld en opgenomen met muzikanten uit binnen- en buitenland zoals: Rudy Royston, Jack Walrath, Maurizio Giammarco, Giovanni Falzone, Hans Mantel, Stefano Onorati, David Boato en vele anderen. Hij trad op tijdens de belangrijkste Italiaanse festivals als Time in Jazz, Venezia Jazz Festival, Casalini Jazz Nights, Pavia Jazz, Casa del Jazz, Nuoro Jazz, Il Jazz Italiano per l’Aquila, Terni Jazz Festival.

Daniel Clason speelde vanaf zijn 6de jaar orgel in een kerk en begon trompet te spelen toen hij 10 jaar was. Hij had geluk altijd omringt te zijn door muziekliefhebbers in zijn familie. In 2014 won hij een beurs om mee te doen aan Siena Jazz in Italië. Daarna werd hij lead-trompet in Jazz Focus (jeugd bigband) en speelde hij als 4de trompet en solist in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. In 2015 speelde hij met Monta & mothers groovebox (hiphop), onderdeel van het Rotterdamse Fonds Music Matters. Hij is een van de meest getalenteerde jazz-muzikanten die recentelijk zijn opgestaan en is een waardevolle toevoeging binnen de Europese Jazz-scene.

Informatie
Datum: vrijdag 17 mei 2019
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis (Vrijwillige bijdrage na afloop zeer op prijs gesteld).

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/events/2342046305816217/

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart