Tante Nino: De Storm – slot

>
>
Tante Nino: De Storm – slot

Met alle plezier en tot onze aangename verrassing nodigen wij iedereen uit voor een groots slotcollege waarin Jacques Börger zijn verhalen over Shakespeare’s leven, zijn Sonnetten en De Epiloog als een drie-in-de-pan gaat presenteren. Dat zal plaatsvinden op zondag 21 juni op het Tuinpodium bij Tante Nino, ingang via Van der Takstraat 94.

De Storm slot - Shakespeare in drie bedrijvenShakespeare was een uitzonderlijk kunstenaar die met zijn werk een enorme diepgang heeft bereikt. In De Stof waar Shakespeare van gemaakt is gaat Börger daar op in. “Vervolgens bekijken we het werk dat Shakespeare samenstelde in het jaar voordat hij de Tempest schreef: de Sonnetten. Tot slot van deze Midzomerdag ga ik in op het gegeven dat The Tempest het stuk is dat Shakespeare beschouwde als zijn laatste werk. Wat laat dat zien? En levert een vergelijking met laatste werken van andere grote kunstenaars iets op?  Ik ben gedoken in Rembrandt’s zelfportret uit zijn laatste levensjaar, de Kunst van de Fuga van Bach, Abbey Road van The Beatles en Blackstar van David Bowie. Op zoek naar mogelijke overeenkomsten en wijze levenslessen”, laat Jacques Börger weten.

Shakespeare eindigt The Tempest met een speciale epiloog. Die neemt Jacques Börger zin voor zin onder de loep. “Daarmee rond ik mijn project af van toch nog acht lezingen bedoeld voor de uitvoering van het toneelstuk STORM dat (nog) niet heeft plaats gevonden.
Maar…

Programma

  • 13:00 Lezing over Shakespeare zelf
  • 14:30 Lezing De Sonnetten
  • 16:00 Lezing over De Epiloog


Elke lezing zal zo’n 40 minuten duren en wordt gehouden vanaf een overdekt podium. Tussendoor wordt schoongemaakt, koffie en thee geschonken en is er een hapje en een drankje. Bezoekers zijn vanaf een half uur voor aanvang welkom om veilig een plek uit te zoeken. Mondkapjes niet nodig, wel goed je handen wassen en vooral niet hoesten. Maar dat is een algemene theaterwens!  Na afloop is de tuin groot genoeg voor een slotdronk en de akoestiek tussen de gebouwen is zo goed dat je makkelijk een afstandelijk gesprek kunt voeren.

 

Wie is Jacques Börger?

Jacques is  acteur en speelt sinds 1971. King Lear was (tot dusver) zijn grootste rol. Hij is voorzitter van Theater Netwerk Rotterdam, heeft jaren bij het (Historisch) Museum Rotterdam gewerkt en was zeven jaar voorzitter van de Rotterdamse Museumnacht.

 

Reserveren is verplicht!

Aanwezigheid van meer dan 30 mensen is niet toegestaan en daar houden we ons aan.
Wie het eerst reageert staat bovenaan de lijst. Je kunt je voor elke lezing apart opgeven maar ook voor twee of voor alle drie. Meldt dat alsjeblieft bij de reservering. De entree bedraag € 6, – per lezing, € 15, – voor het trio, alles inclusief, en gaat in vol vertrouwen op rekening die Tante Nino na afloop stuurt als de lezing doorgang heeft kunnen vinden.
Reserveren via j.b.borger@gmail.com.

Informatie
Zondag 21 juni 2020
Start: 13.00 uur
Toegang: € 6, – per lezing, € 15, – voor het trio
Reserveren via een e-mail aan: j.b.borger@gmail.com

 

Tante Nino
Van der Takstraat 102B, ingang via Van der Takstraat 94
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/events/573061663587681/

Bron: Tante Nino

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart