Eilandkrant oktober 2024

>
Eilandkrant oktober 2024

Eilandkrant september 2024

Nieuwsbulletin voor en door bewoners, ondernemers en organisaties van het Noordereiland.

Download: oktober 2024 Eilandkrant (PDF)
(deze link gaat naar een PDF in Dropbox).

Eilandkrant oktober 2024

 

Eilandkrant

Lees hieronder de artikelen uit de Eilandkrant van oktober.
(Sommige artikelen bevatten meer informatie dan de versie op papier).

 
Stichting Expeditie Noordereiland bestaat 15 jaar

Stichting Expeditie Noordereiland, eerder bekend als Montmartre aan de Maas, viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Sinds haar oprichting op 20 augustus 2009 levert de stichting een bijdrage aan culturele activiteiten van het Noordereiland. Tijdens een bezoek dat jaar van burgemeester Aboutaleb noemde hij het eiland ‘Montmartre aan de Maas’, naar de Parijse wijk Montmartre. Zo kreeg de stichting haar naam.

Midden in de Maas Festival

Doel van de stichting is om bekendheid te geven aan en het stimuleren van de diverse culturele activiteiten op het Noordereiland en daar zo nodig financiële ondersteuning voor te zoeken bij fondsen en de gemeente. Tien jaar later werd de naam omgedoopt in


Midden in de Maas Festival’, dat beter paste in de doelstellingen van de stichting en de activiteiten die op het Noordereiland plaatsvinden.

In de afgelopen 15 jaar heeft de stichting maar liefst €600.000 aan subsidies en donaties weten te verzamelen voor 69 verschillende projecten.

Expeditie Noordereiland

Dit heugelijke jubileum wil de stichting aangrijpen om vooruit te kijken. Daarom organiseert Stichting Expeditie Noordereiland op 28 oktober 2024 een bijeenkomst in het Huis van de Wijk. Samen met bewoners en culturele ondernemers wordt dan teruggeblikt op de afgelopen jaren en worden nieuwe ideeën en wensen voor de toekomst opgehaald.

Ook wordt toegelicht hoe Expeditie Noordereiland organisatoren van activiteiten en evenementen kan ondersteunen. Eerdere bijeenkomsten hebben al tot prachtige initiatieven geleid, zoals Raamwerk , Midden in de Maas Festival, Street Kitchen en de Strijd om de Maasbruggenwandelingen.

Iedereen is van harte welkom op de bijeenkomst op maandag 28 oktober 2024 om 19.30 uur in het Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89. Het bestuur is enorm benieuwd naar de nieuwe ideeën.

Zie Website >

Foto’s van projecten (klik voor een vergroting)


Nieuw Wijkraadslid Jens Borgers

Op 26 augustus is Jens Borgers als nieuw lid van de Wijkraad geïnstalleerd. Jens (22 jaar) heeft net zijn studie bedrijfskunde afgerond en woont nu 3,5 jaar op het Noordereiland. In het dagelijks leven is hij veel bezig met sporten: hij speelt hockey en gaat graag naar de sportschool. Ook is hij geïnteresseerd in fotografie. Sinds begin september werkt hij bij een financiële dienstverlener in Rotterdam.

Jens Borgers
Jens Borgers

“Ik woon op het Noordereiland en daar voel ik mij vanaf het begin thuis. Het is een unieke plek midden in de stad, met prachtig uitzicht. Er zijn kansen en ruimte voor iedereen en mensen staan voor elkaar klaar”.

In de Wijkraad wil Jens de komende tijd focussen op de volgende aspecten:

  • Minder geluidsoverlast en gevaarlijk rijgedrag.
  • Minder afval op straat, vooral in de Oranjeboomstraat.
  • Meer groen en nette straten, ook in de kleinere straten.
  • Verbeteren van het ‘Hef Park’ en ‘Ons Park’.
  • Betere samenwerking tussen bewoners en de overheid.

“Ik hoop nieuwe inzichten en frisse energie toe te kunnen toevoegen aan de wijkraad”.

De redactie van de Eilandkrant heet Jens van harte welkom en wenst hem veel succes.

Wijkraad aug. 2024

Voorstelling Verhalen van het Noordereiland

Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten haalt sinds dit voorjaar op het Noordereiland verhalen op van oudere bewoners. Vooral de 60-plussers kunnen mooie verhalen vertellen over vroeger tijden op het eiland, toen de binnenvaartschepen vier rijen dik aan de kades lagen en er volop scheepvaartbedrijvigheid was op het eiland.

Verhalen van het Noordereiland

In samenwerking met stichting Expeditie Noordereiland halen Mariëlle van de Griendt en Willy Hilverda van Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten die verhalen op tijdens bijeenkomsten in het Huis van de Wijk. Wat maakt voor die bewoners het Noordereiland zo bijzonder? Wat geeft hen een eilandgevoel en wat is de invloed van de rivier op het eilandleven?

Uiteindelijk mondt dat uit in een voorstelling ‘Verhalen van het Noordereiland’, waarin de bewoners hun verhalen zelf vertellen aan het publiek. In de voorstelling hoor je verhalen van schippers en walkonijnen (landrotten), over hoe het er vroeger was en hoe het er nu is. De voorstelling is op 19 en 20 oktober in het Huis van de Wijk op het Noordereiland.

Zie website: www.theaterwerkplaatsouwerotten.nl >

Info Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten

Voorstelling Verhalen van het Noordereiland
Zaterdag 19 oktober & zondag 20 oktober 2024

Tijd: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Huis van de Wijk Aan de Kade, Prins Hendrikkade 89

Toegang is gratis

Liefst wel even reserveren via info@theaterwerkplaatsouwerotten.nl of 06 – 539 237 60 (Willy)


Eilandkrant Noordereiland

Vanaf juni 2019 valt regelmatig de ‘Eilandkrant’ op de deurmat of in de brievenbus. Tenminste, als daar geen NEE NEE sticker* op zit.
Het is eigenlijk niet echt een krant, maar vooral een nieuwsbulletin over zaken die voor de eilandbewoners interessant kunnen zijn. De Eilandkrant bevat naast enkele artikelen met name een overzicht van de activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. Handig om alles op een rijtje te zien en te bewaren, op tafel te leggen, op het memobord te prikken of aan de koelkast te hangen.

* Toch een NEE NEE sticker, of de Eilandkrant kwijtgeraakt?
Geen zorg, hij ligt ook bij diverse ondernemers, de SPAR en de Huiskamer van de wijk.

Anker van Het MS Noordereiland

Adressen Noordereiland

In de Eilandkrant staan diverse locaties op het Noordereiland. Zie hieronder de lijst met adressen.

NaamAdresMeer info
Huiskamer van de WijkPrins Hendrikkade 89noordereilandhuiskamer@gmail.com
Solinfo@solnetwerk.nl
Samen in BewegingArthyra de Clerck,sameninbeweging@arthyra.nl
sameninbeweging.arthyra.nl
Tante NinoVan der Takstraat 102bwww.tantenino.nl
Galerie WindPrins Hendrikkade 124awww.galeriewind.nl
NE Studio'sPrins Hendrikstraat 5www.nestudios.nl
KoozieVan der Takstraat 51www.koozierotterdam.nl
Café 't HaventjePrins Hendrikkade 129Facebook.com/haventje
Villa ZebraStieltjesstraat 21www.villazebra.nl
SparVan der Takstraat 56Spar Matze

Makers van de Eilandkrant

Bewoners Nils Hilbers en Annette de Bus, beiden thuis in het communicatievak, vonden dat het op het eiland ontbrak aan een overzicht op papier. Niet iedereen leest de online informatie over het Noordereiland via facebook, twitter of de website. Het leek hen een goed idee om regelmatig een overzicht van activiteiten en nieuws te realiseren.

Archief
Alle kranten staan hier: www.noordereiland.org/eilandkrant

Sponsoren
Bekijk al onze sponsoren op: www.noordereiland.org/krantsponsor »

Feedback
De redactie van de Eilandkrant is natuurlijk heel benieuwd hoe de krant bevalt en of daarmee aan een behoefte wordt voldaan. We vinden het fijn om van u te horen hoe de Eilandkrant bevalt en hoe we hem misschien nog beter kunnen maken! e-mail: redactieEilandkrant@gmail.com

Oproep


Noordereiland, Rotterdam Colofon

© 2024 Eilandkrant is een onafhankelijk nieuwsbulletin, verschijnt 12 x per jaar dankzij: gemeente Rotterdam, Woonstad, SOL Netwerk & ondernemers Noordereiland. Oplage: 1.700 | Tekst: BusnizzCares, Ilonka Schutte | Design: Lichting98

Zelf een nieuwtje of activiteit melden? Mail naar redactieEilandkrant@gmail.com of bel: 06-242 12 792.

Tekst: BusnizzCares | Design: Lichting98

Busnizz Cares
Logo Lichting98


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart