GalerieWind: Leslie Gabriëlse

>
GalerieWind: Leslie Gabriëlse

Leslie Gabriëlse

Schilderijen, tekeningen en stofapplicaties van Leslie Gabriëlse in Galerie Wind

Opening zondag 8 september om 16.00 uur
(inloop vanaf 15:30)
Expositie van 8 sept. – 5 okt. 2024

De Rotterdamse kunstenaar Leslie Gabriëlse is zeer bekend met zijn stofapplicaties. Dat hij ook een begenadigd tekenaar en schilder is, toont zijn solo-expositie in Galerie Wind die op 8 september a.s. opent. Dan exposeren we een groot aantal werken met landschappen, stadsgezichten e.d. die Leslie op zijn vele reizen maakte. En natuurlijk is er ook ruimte voor zijn stofapplicaties, het medium waarmee hij grote succes kende.

Leslie Gabriëlse

Het werk van Leslie Gabriëlse weerspiegelt een optimistische kijk op de wereld. Hij werkt naar eigen zeggen met veel pret aan een omvangrijk oeuvre dat gaat over vriendschap, liefde en verlangen. Leslie werkt met en beheerst diverse technieken, daarover zegt hij zelf: “Tijdens mijn studie in Rotterdam werd ik blootgesteld aan veel media en omarmde ik enthousiast alle mogelijkheden. Ik werkte in keramiek, textielontwerp, grafische kunst en schilderkunst. […] Hoewel mijn hoofdmateriaal stof is, beschouw ik mezelf als een schilder-tekenaar die altijd werkt met de interpretatie tussen materiaal en illusie.”
Op de kunstacademie kreeg Leslie onder meer les van Henk de Vos, die hem het volgende advies gaf: “Laat je door niets van de wijs brengen, gestaag doorwerken, opdrachten of niet, dan komt de rest vanzelf.” Dat advies ter harte nemend voltooide Leslie gedurende zijn carrière talloze opdrachten, zowel privé als commercieel, van kleine portretten tot monumentale werken op stof en hout. Hij heeft zijn werk uitgebreid tentoongesteld in Nederland, diverse Europese landen en Noord-Amerika.
Deze bijzondere expositie wordt op zondag 8 september op 16:00 uur geopend door de maestro himself. U bent van harte uitgenodigd om erbij te zijn.

Info: https://galeriewind.nl/leslie-gabrielse-wereldreis-in-rotterdam/


Expositie →  van 8 sept. tot 5 okt. 2024

GalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-za van 14.00-18.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Galerie Wind

Bron: galerieWind


Expo Leslie Gabriëlse:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart