Opera next level

>
Opera next level

De rust is weer voorbij. Het koor en de muzikanten gaan zich weer richten op een mooie uitvoering in Theater Zuidplein op zaterdag 28 september. Noteer maar vast in de agenda en hou onze media in de gaten!

De koorleden kwamen maandagavond 1 juli voor het eerst weer bij elkaar en ze konden meteen fors aan de bak. Ze kregen een masterclasss van operazangeres en tv-ster Francis van Broekhuizen. Een flink aantal stukken uit de Noordereiland Opera werd onder handen genomen.

Opera next level

Het was heerlijk om met zo’n professional aan de slag te zijn. Door kleine accentjes te verleggen en handige tips te benutten werden er mooie verbeteringen aangebracht. Natuurlijk werd er ook veel gelachen, je kan niet anders met deze operadiva, maar vooral enthousiast en geïnspireerd sloten de koorleden en bandleider de avond af.

Dirigent Helène Verbraak

Binnenkort is er een volgende uitdaging voor het koor. Dan is de eerste officiële repetitie samen met dirigent Helène Verbraak, die onlangs het dirigeerstokje overnam van Lútzen Miedema. Helène woont op het Noordereiland en heeft veel ervaring in de muziek. Zij popelt om met de Noordereiland Opera aan de slag te gaan:

“In 1996 ben ik afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium, zang in de lichte muziek. Ook heb ik een jaar gestudeerd in Boston, Amerika. Sinds 1997 ben ik zzp’er en geef ik zangles, ben ik dirigent van 3 koren, arrangeur voor koren en geef ik zangworkshops. Daarnaast ben ik muziekjuf op basisscholen in Gouda. Zelf zing ik in een kleine bezetting met 2 gitaristen. Ik vind het heel leuk om de Noordereiland opera te begeleiden. Ik heb me altijd geïnteresseerd in de geschiedenis van het Noordereiland en nu ben ik ‘aan boord gestapt’ om dat samen met Rotterdammers vorm te geven aan de opera.“

Lijkt het je leuk om de komende uitvoering mee te zingen, of wil je eerst een repetitie bijwonen? Neem dan contact op met het secretariaat: noordereilandopera@gmail.com.

Opera op Instagram en Facebook


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart