Prijsuitreiking fotowedstrijd Eilandkrant

>
Prijsuitreiking fotowedstrijd Eilandkrant

Prijsuitreiking fotowedstrijd

Zaterdagmiddag 6 juli liep een aantal bewoners verwachtingsvol het Huis van de Wijk binnen. Zij waren allen inzenders van foto’s voor de door de Eilandkrant uitgeroepen fotowedstrijd en waren benieuwd welke foto tot winnaar werd uitgeroepen.

Prijsuitreiking fotowedstrijd Eilandkrant

Alle inzenders werden met koffie en lekkers onthaald en zijn getuigen van de onthulling van de door de jury als beste aangemerkte foto. Een lastige keuze uit 12 prachtige foto’s, vonden de juryleden. De foto die Sabine van Hoogenhuizen had ingestuurd werd door hen gekozen als beste foto. De verraste Sabine ontving uit handen van redacteuren Ilonka Schutte en Annette de Bus een bos bloemen, een cadeaubon en een fles eigen gebrouwen bier van SAAM.

Na de prijsuitreiking werden de 12 foto’s onthuld die geplaatst zijn in de kalender Noordereiland 2025. De kalenderfoto’s zijn ingelijst nog een week tentoongesteld in het Huis van de Wijk. Daarna ontvangen de inzenders hun ingelijste foto.

Foto’s van 6 juli

(klik op een foto voor een vergroting van de foto)

Foto’s: 𝘈𝘯𝘯𝘦-𝘔𝘢𝘳𝘪𝘦 𝘚𝘵𝘦𝘪𝘫𝘭

Kalender

De Noordereiland Kalender 2025 is te koop bij de Eilandwinkel in het Huis van de Wijk. Voor 15 euro haal je dit unieke collectors-item in huis. Hang hem op een prominente plek, of geef hem cadeau. Een bijzonder verjaardagscadeau, relatiegeschenk of misschien voor onder de kerstboom Er is maar een kleine voorraad, dus wees er snel bij.

Zie: Souvenirs bij de Eilandwinkel »
Bestellen kan via een mail naar: redactieeilandkrant@gmail.com

De redactie bedankt alle inzenders voor hun mooie foto’s. De prijsuitreiking leverde een leuke samenkomst en kennismaking met elkaar op en een serie mooie foto’s. Wat ons betreft allemáál winnaars! Wie weet komt er volgend jaar een herkansing.

Kalender Noordereiland 2025

De 12 winnende foto’s

(Deze staan in de kalender van 2025)

Gert Jan Pos

Gert Jan Pos

Ik was halverwege de Willemsbrug toen het heel hard begon te regenen. Toen ik thuiskwam op de Prins Hendrikkade scheen de zon en begon de storm. Het klapperde tegen de ramen. De lucht was blauw en golven sloegen tegen de kade op de Meeuwenstraat. Water op mijn lens. En tussen al het natuurgeweld liet een man zijn hond uit. De wind blies ze bijna omver. Na een paar uur was storm Eunice uitgeraasd en iedereen was opgelucht. 

Maddy Koster

Maddy Koster

Deze foto maakte ik 31 januari 2022 rond 14:30
Deze foto is speciaal, omdat ik van geboorte Zeeuwse ben, en de data 31 januari / 1 februari 1953 bijzondere betekenis voor mij hebben omdat toen de Watersnoodramp plaats vond; ik heb de Ramp niet bewust meegemaakt, mijn ouders wisten toen pas een paar dagen dat ik op komst was, maar de storm en het water waren altijd wel aanwezig.

Eirini Kadara

Eirini Kadara

I took this picture on a mild winter night, because I liked the pattern of colors and the contrast of the traditional buildings and the modern on the otherside, indicating that a part of the city remains untouched with both architectural styles matching perfectly in this contrast photo 🙂

It was a mild night, mant people walking around, but I captured the moment where the pavement and bench was empty so I could take a moment to observe and take this shot.

Peter Eigeman

Peter Eigeman

Onlangs las ik het boek : “De jongen die van De Hef dook” van Siebe Thissen. 

Ik werd geïnspireerd door dit boek en de jongen Lou Vlasblom die in ‘vogelvlucht’ van De Hef dook. Zo kwam het idee tot stand om De Hef vanaf het Noordereiland compleet met ‘vogel’ weer te geven. Ik woon in het appartementencomplex het Noorderlicht. Elke dag zicht op het mooie icoon, dat het Noordereiland verbindt met Zuid. 

Mariëlle de Bruijn

Mariëlle de Bruijn

Ik vind het altijd heerlijk om vanuit het centrum weer terug te lopen naar huis. Naar het eiland, ons dorp in de Maas. Zoals vermoedelijk vele medebewoners loop je dan heel vaal over de Willemsbrug. Door het licht, het weer of de drukte op de Maas ziet het uitzicht er telkens anders uit. Altijd fascinerend. Op deze avond was het water erg rustig en was er een schitterend kleurpalet te zien. Als een regenboog in het water.

Richard Kelder

Richard Kelder

Zijn op het Noordereiland is voor het oog altijd een feest. Richt je ogen binnenboord, dan zie je Het Park en de wondermooie pleinen, bewerkt en bewandeld door de aantrekkelijke bemanning.
Sta je op de uitkijk, dan neem je de Rotterdamse hoogbouw (niet oordelen), en de grootse haven, met schepen en bruggen waar.
De bijgevoegde compositie / foto met havenkranen, de Erasmusbrug, en een tram en een boot in het avondlicht geeft dat mooi weer. 

Geerte Kotteman

Geerte Kotteman

Hierbij mijn foto vanaf het Noordereiland, waarop de skyline te zien is, die in lichterlaaie staat, terwijl op de voorgrond de bloemen bloeien. De uitzichten met de verschillende hemels, van wolkenluchten tot en met zonsondergangen blijven fascinerend. Na 3 jaar hier te wonen nog steeds! 

Juan Maldonado Alcazar

Juan Maldonado Alcazar

De Scheepshoorn staat op een rustige eilandkust, een stille getuige van Rotterdam. Elke boot gaat door zijn oog. Net als dit eiland, klein in een blauwe rivier, maar toch op zichzelf staande… de plek die we allemaal thuis noemen.

Sabine van Hoogenhuizen

Sabine van Hoogenhuizen

Als je op het Noordereiland woont heb je soms van die ochtenden in het najaar dat het echt voelt dat je op een motorschip zit zoals Joe dat zo mooi heeft verwoord, ver van de bewoonde wereld. De boze buitenwereld is dan vaag te zien en wij zitten knus op ons eiland. 

Floreyne Hesper

Floreyne Hesper

Deze foto brengt het oude stadsgezicht van Noordereiland mooi samen met het meest moderne: de zalmhaventoren met de zon er net achter.

Mayke Vereijken

Mayke Vereijken

Ik heb deze foto gekozen omdat het eiland er lekker ruig op staat met de storm. Dit was een grote voorjaarsstorm in maart 2022.

Wouter Huisman

Wouter Huisman

Zeker met sneeuw is het eiland heerlijk pittoresk. Nog meer dan anders daalt nog dan een heerlijke rust over het eiland.

Hartje Noordereiland

Website: hartjenoordereiland.nl
Bekijk alle kranten op: noordereiland.org/eilandkrant


Prijsuitreiking op Social Media:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart