Bewonersbrief ITU World Triathlon

>
>
Bewonersbrief ITU World Triathlon

Bewonersbrief ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam

Noordereiland, bereikbaarheid van 15 t/m 17 september 2017

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 september 2017 is de ITU World Triathlon Grand Final in Rotterdam.
3 dagen lang is de binnenstad van Rotterdam deze zomer het domein van triatleten. Deelname staat open voor sporters van alle niveaus: triatleten die hun persoonlijke record willen verbeteren, ervaren duursporters die aan hun eerste Olympische afstand meedoen en beginners die kennis willen maken met de Triathlon op de sprint afstand. Rotterdam is tevens ook de laatste Triathlon locatie van het ITU Championship, wat betekent dat de stad het toneel is van de finale van dit grote toernooi.

Wat betekent dit voor u?

Parkeren
In verband met de veiligheid van bewoners, ondernemers, bezoekers en atleten zijn er in diverse straten parkeerverboden van vrijdag 15 september tot en met zondag 17 september van kracht. Voor de wijk Noordereiland geldt dat in geen enkele straat.

De wijk in- en uit
Lopend, met de fiets of met de auto kunt u altijd uw wijk in- en uit. U kunt enkel op zondag 17 september tussen 06:00 – 21:00 geen gebruik maken van de Prins Hendrikkade (gemotoriseerd verkeer) en de Willemsbrug (voetpad wel mogelijk).

De mensen van de organisatie (verkeersregelaars) geven, als de situatie dit toelaat, de oversteek punten tijdelijk vrij om te kunnen oversteken. Houd er rekening mee dat dit soms wat langer kan duren. Het parcours oversteken kan op zondag niet ten tijden van de races (07:30 – 19:30), enkel via de gestelde route en doorlaatposten. De wijk blijft goed bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

In- en uitrijden
Op vrijdag- en zaterdag kunt u te voet, per fiets of met de auto de gehele wijk bereiken. U kunt op zondag 17 september tussen 06:00 -21:00 de wijk beperkt in- en uitrijden.

Wij adviseren u om zondag 17 september tussen 06:00 – 21:00 uur uw auto niet te gebruiken en te kiezen voor lopen, fietsen (m.u.v. de Willemsbrug) of het openbaar vervoer. De openbaar vervoerspartners passen hun diensten niet aan tijdens het evenement. De actuele dienstregelingen voor deze data staan binnenkort onder andere op de websites van U-OV en NS.

Afsluitingen gemotoriseerde voertuigen:

Op zondag 17 september tussen 06:00 – 21:00 uur
zijn de volgende locaties afgesloten:

  • Prins Hendrikkade

Afsluitingen voor fietsers:
Op zondag 17 september tussen 06:00 – 21:00 uur

  • Willemsbrug (voetpad wel bereikbaar)
  • Brugweg (gedeeltelijk)
  • Willemsbrug (gedeeltelijk)

 

 

Video v/d route in Rotterdam:

Link naar de video op Youtube: www.youtube.com/watch?v=fBhvdHX9T14

 

Meer informatie
Lees meer over het parcours, de bereikbaarheid en mobiliteit op www.rotterdam.triathlon.org
Vragen kunt u sturen aan bewonersinformatie@tigsports.nl of u kunt bellen met 06 25 06 68 68 T.n.v. Falco Waterman

Triathlon


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart