Kademuur Maaskade: onderzoek fundering

>
>
Kademuur Maaskade: onderzoek fundering

Geachte bewoner van het Noordereiland,

Het Havenbedrijf Rotterdam is nog in gesprek met de gemeente Rotterdam over onder andere fasering, parkeren, watermanagement en de uitstraling van de kade. Het Havenbedrijf heeft een vergunning nodig van de gemeente om te mogen starten met de werkzaamheden.

Om na het verkrijgen van de vergunning snel te kunnen starten bereidt het Havenbedrijf nu al een en ander voor. In februari en maart dit jaar heeft het bedrijf ABT in opdracht van het Havenbedrijf onderzoek uitgevoerd in de wijk. Het bedrijf heeft een archiefonderzoek uitgevoerd en visuele opnames en een digitale scan gemaakt van de gevels. Het doel van het onderzoek is de kwetsbaarheid van de panden in beeld brengen, zodat we hier tijdens de werkzaamheden rekening mee kunnen houden.

 

Onderzoek naar de fundering
Om goed inzicht te krijgen in de kwetsbaarheid van de panden willen we graag meer informatie verzamelen. Om die reden willen we onderzoek uitvoeren naar de fundering. Dit houdt in dat het bedrijf ABT contact opneemt met de eigenaar/bewoner om een bezoek te brengen aan het pand. ABT zal vragen naar meer informatie over de fundering en eerdere werkzaamheden. Ook wordt gekeken naar de bouwkundige staat van het pand en wordt via de kruipruimte de fundering bekeken. Dit zijn uitsluitend visuele inspecties. Ik hoop dat u wilt meewerken aan dit onderzoek.

 

Opnamegebied:

  • Maaskade nummer 115 en 116
  • Maaskade nummer 119 tot en met 140
  • Sleephellingstraat nummer 4
  • Thorbeckestraat nummer 2 en 4

 

Oproep voor informatie
Woont u op de Maaskade (binnen of buiten het opnamegebied) en heeft u informatie over de ‘staat van uw pand’ (conditie van de fundering) dan horen wij dit graag. U kunt de informatie klaarleggen voor het bedrijf ABT tijdens het bezoek of versturen aan het bedrijf (zie onderstaande contactgegevens).

Contactgegevens ABT
Delftechpark 12, 2628 XH  Delft
De heer Cock Peterse of de heer Tom Huizer
Telefoon: 015 – 270 36 33 of  06 – 53 21 43 86
E-mail   : c.peterse@abt.eu
Website: www.abt.eu

Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met ABT. Voor overige vragen kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Port of RotterdamAnouska Hoogendoorn-Lagerwaard
a.hoogendoorn@portofrotterdam.com
Tel.: 06 – 104 00 112

Zie ook de vorige berichten: Reparatie kademuur Maaskade + Latere start kademuur maaskade


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart