Tante Nino: Feeling in the Blanks

>
>
Tante Nino: Feeling in the Blanks

Een interactieve performance door Jacqueline van de Geer

Jacqueline van de Geer‘Feeling in the Blanks’ is onderdeel van de serie You are the performance! Een performatieve ontmoeting, waarin de grens tussen ‘artiest’ en ‘publiek’ oplost. Een tafel, een album met oude foto’s, mijn zwarte pop Katinka, ansichtkaarten uit oud-koloniën van Nederland, een gehaakt tafelkleed van mijn grootmoeder, een oude kaart van Europa, souvenirs, een borduurwerk van toen ik 10 was, een kinderboek van mijn moeder. Objecten als basis van verhalen en herinneringen.

Veel tradities en overtuigingen zijn getransformeerd tijdens de laatste vijf decennia. En deze verandering vergt het opnieuw overdenken van waarden uit het verleden, het aanpassen van de grenzen in onze gedachten en een nieuw bezoek aan onze gevoelens over onderwerpen als migraties, grenzen, culturele verandering en emancipatie. Wat zouden we graag resetten als we er de macht voor zouden hebben?

In een gesprek van 45 à 60 minuten, deel ik verhalen over mijn opvoeding en schoolperiode, verhalen die details onthullen over hoe de tijd verandert. Een uitnodiging aan het ‘publiek’ om mee te helpen aan de ontwikkeling van deze performance.

Bio
Jacqueline van de Geer vestigde zich in 2005 in Montreal (Canada). Haar hometown, Rotterdam, werd getekend door de Tweede Wereldoorlog. Opgroeien in een stad van wederopbouw leerde haar veel te doen met bijna niets. Inspiratie voor haar werk haalt ze uit het leven van alledag, Dada en persoonlijke herinneringen. Ze ontwikkelde een performance waarin toeschouwers worden uitgenodigd om mee te doen. Met als doel de afstand tussen de kunstenaar en de kijker te transformeren: de afstand zal bijna te niet gedaan worden.

www.jacquelinevandegeer.com

 

Informatie
Vrijdag 20 september 2019
Start: 20.00 uur
Toegang: Vrije donatie

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/events/2939812046244034/

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart