Tante Nino: KhKC #77 Gogita’s New Life

>
>
Tante Nino: KhKC #77 Gogita’s New Life

Filmavond bij Tante Nino

GOGITA’S NEW LIFE (IDFA, 2016) van Levan Koguashvili (1973) is een documentaire die goed door kan gaan voor een tragikomedie.
Zijn dramatische veelzijdigheid was ook te zien in zijn fictieve films STREET DAYS (IFFR, 2010) en BLIND DATES (2013) die over de hele wereld worden vertoond. Koguashvlli toont grote compassie met zijn personages. We lachen, dat zeker, maar niet om satire of het de draak steken met sociale conventies. Het is de ernst van de zaak die op de lachspieren werkt. Met het leven omgaan terwijl je een haast onmogelijke tweede kans krijgt, kan heel hard zijn.

Samenvatting film  (IDFA 2016):
Tante Nino - Gogita's New LifeNa een verblijf in de gevangenis van bijna veertien jaar moet Gogita zijn leven weer zien op te pakken. Zijn wensen lijken bescheiden: een eigen huisje en dan trouwen met een leuke vrouw. Maar wie zit er te wachten op een arme boer die nog bij zijn moeder woont, een ex-gevangene bovendien? Op internet leert hij Maka kennen. Ze is niet piepjong meer en ook niet moeders mooiste, maar ze kan heerlijke taarten bakken. Al snel maakt het paar, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben, grootse plannen.

Gogita’s moeder is er niet gelukkig mee. “Zoek toch een mooi, jong meisje. Maka is te dik!” De korte, commentaarloze scenes zijn soms pure observaties, soms gestileerde ingrepen waarin de betrokkenen zichzelf lijken te spelen. Zo ontvouwt zich het tragikomische verhaal van een eenvoudige man en vrouw op zoek naar liefde, in een wereld die hoge eisen stelt. Schetsen van het dagelijks leven op het Georgische platteland, eenzaam vermaak in kustplaatsen en familiediners in Georgische stijl werpen een tedere en humorvolle blik op de gewone Georgische man. (Georgisch gesproken, Engels ondertiteld)
Film informatie: Cineuropa

Videoclip van de film:

 

Entree: € 35,- (inclusief uitgebreid Georgisch diner en wijn).
Reserveren via: tantenino@gmail.com
NIEUW: Alleen de film bekijken?/film only?
Ja/Yes you can!  film starts at 21.00 h – entrance = € 5,-

Zie ook: www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/tante-nino-liefde-voor-lekker-eten-en-film-

 

 

KHACHAPURI KINO CLUB
is een avond met korte films ingeleid met een uitgebreide Georgische maaltijd
 KHACHAPURI KINO CLUB is een avond met korte films ingeleid met een sjieke Georgische maaltijd.

KhKc: Filmavond met een diner
Kosten: € 35,-
Datum: vrijdag 13 december 2019
Aanvang: 18.00 uur
Reserveren: AUB even aanmelden via e-mail tantenino@gmail.com
Uitleg: wat is Khachapuri Kino Club?

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact:tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook: facebook.com/Tante-Nino

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart