Tante Nino: Duo Žan Lan

>
>
Tante Nino: Duo Žan Lan

Žan Lan improviseert naar intiem concert

Tante Nino - Performance

Duo Žan Lan treedt op bij Tante Nino. Žan Lan betekent tentoonstelling in het Mandarijn, geschreven met Litouwse spelling. Duo Žan Lan bestaat uit Agota Tamelyte uit Vilnius en Jonathan Ho Chin Kiat uit Singapore.

Žan Lan is een tentoonstelling van audiovisuele improvisatie, met lezing van originele gedichten en gedichten van Jonas Mekas en Charles Bukowski. Het duo werd begin juni geconceptualiseerd, na een hoogtepunt van korte verhalen die ze elkaar vertelden. “Verwacht niets bijzonders, maar een eenvoudige en eerlijke alternatieve kunstvorm”, stelt het duo.
De eerste set bestaat voornamelijk uit vrij geïmproviseerde muziek met enkele afbeeldingen, die het verhaal van Cat en Jelly vertellen. De tweede set is een lezing van twee gedichten met audio-effecten.

 

Over de muzikanten

Agota Tamelytė is een jonge en opkomende muzikant met interesse die varieert van klassiek tot vrije improvisatie en elektronica. Ze komt uit Litouwen met een sterke klassieke opvoeding aan de Nationale M.K. Ciurlionis School of Art. Ze trad nationaal en internationaal op en vestigde zich in de klassieke muziekscene. Om haar artistieke richting op te frissen, verhuisde Agota in 2015 naar Rotterdam en schreef zich in aan de Codarts University, waar ze jazzpiano afstudeerde.

Door haar klassieke en jazzopleiding te volgen, voelde ze zich beperkt door strikte instellingen / regels. Gelukkig merkte Agota dat haar niche vertrouwd raakte met vrije improvisatie en vond het passend bij haar artistieke persoonlijkheid.

In elk soort creatief werk probeert Agota persoonlijke contexten (zelfs niet-muzikale), achtergronden, ervaringen te gebruiken om ideeën uit te drukken en deze in overeenstemming te brengen met persoonlijke esthetiek. Vrije improvisatie komt overeen met haar intuïtieve aard en idee van collectief muziek maken met individuele creativiteit. Haar artistieke doel is om haar perceptie van verleden, heden en toekomst te presenteren door muziektechnieken en technologieën toe te passen.

Al deze perspectieven worden gebruikt in haar audiovisuele project Koška Čias, dat onlangs een tournee in Litouwen afsloot en een album opnam met Stefan Lievestro op steelgitaar. Ze volgt momenteel Live Electronics Masters bij CVA.

Singaporeze jazzscene

Ho maakte voor het eerst kennis met muziek door klassieke training op de piano. Hij nam de contrabas en begon zijn formele betrokkenheid bij de Singaporese jazzscene in 2008. Als deelnemer aan het 2e Mosaic Bright Young Things programma georganiseerd door Esplanade Theatres by The Bay (Singapore), ontmoette en studeerde hij onder New York gevestigde en Julliard-getrainde bassist Andrew Klein.

In 2013 trad hij op bij No Black Tie in Kuala Lumpur met Michael Simon, trompettist uit Rotterdam en oprichter van het Dutch Caribbean Groove Orchestra. Deze samenwerking bleek cruciaal in Ho’s carrière, aangezien hij nu deelneemt aan het Codarts Rotterdam Jazz-programma en contrabas studeert bij de bekende Nederlandse bassist Stefan Lievestro.
Voordat hij naar Europa vertrok, ontmoette hij Diego Maroto in dezelfde club en trad hij op in Mexico (Guadalajara Jalisco Jazz Festival) en Japan (Sendai Street Jazz Festival) met het Diego Maroto Asian Trio. Hij maakte ook een live opnamesessie als onderdeel van Deep Straits met Tony Lakatos op No Black Tie en bracht het album uit op Borneo Jazz Festival in samenwerking met Goethe Institute.

Een voorproefje / teaser van Ho en Agota samen oftewel Žan Lan:

Link Youtube: www.youtu.be/bnDUGuDU9sA


Reserveren verplicht

Het concert begint om 17:00 uur. Reserveren verplicht via tantenino@gmail.com, tickets 15 euro (studenten 7,50) op NL14ABNA 0420215948 ten name van Stichting Tante Nino onder vermelding van Zan lan.

Na afloop van het concert is er een maaltijd (open buffet) voor 15 euro. Reserveren is noodzakelijk, zo ook vooruitbetaling.
NB: COVID-19 regels: afstand houden, gelden. De voorstelling is binnen en het aantal plaatsen is daardoor beperkt. Toegang op volgorde van aanmelding.

 

Informatie
Zondag 6 september 2020
Start: 17.00 uur
Kosten: €15,- (Reserveren verplicht)

Tante Nino
Van der Takstraat 102B.
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/events/293022072011018/

 

Bron: Tante Nino


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart