Tante Nino: Entre’acte Duo

>
>
Tante Nino: Entre’acte Duo

Entre’acte Duo op het Tuinpodium

Verfrissende Zuid-Amerikaanse en Spaanse klanken

Carmen Terol (dwarsfluit) en Leonardo Palacios (gitaar) geven deze avond een concert op het Tuinpodium als Entre’acte Duo.

Ze spelen een repertoire bestaande uit een combinatie van klassieke stukken en Spaanse en Zuid-Amerikaanse werken die heel dicht bij hun culturele achtergrond staan. Twee ervan zijn gearrangeerd door gitarist Leonardo Palacios zelf en een andere, van Mozart, door zijn voormalige mentor. De stukken passen heel goed bij elkaar, laten de muzikanten weten. “Dat geeft een heel fris karakter aan het programma.”

 

Programma

E. G. Baron (1696-1760) Allegro uit Sonata in G
M. de Falla (1876-1946) Canciones Populares Españolas
– El paño moruno
– Asturiana
– Nana
M. de Falla (1876-1946) Danza Española uit La Vida Breve
(transcriptie voor fluit en gitaar van Leonardo Palacios)
W. A. Mozart (1756-17919) Sonata K.V. 331 (transcriptie voor fluit en gitaar van Antonio Pereira)
J. Ibert (1890-1962) Entr’acte

Pauze

G. Fauré (1845-1924) Après un rêve (transcriptie voor
fluit en gitaar van Leonardo Palacios)
A. Piazolla (1921-1992) Histoire du tango
– Bordel 1900
– Café 1930
– Nightclub 1960

Bio’s

Carmen Terol begon op zesjarig leeftijd fluit te spelen bij Ateneo Musical Giner, Llaurí, Valencia, Spanje.
Ze behaalde haar bachelordiploma’s fluit en pedagogiek aan de Real Conservatorio Superior de Music de Madrid, Spanje bij Manuel Guerrero, en haar master aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Edith van Dijk en Leon Berendse.
Ze speelde met verschillende professionele orkesten zoals Antwerpen Symphony Orkest, Orquesta Nacional de España, Orquesta de Cámara de España, Orquesta Opus23, onder andere.
Als solist heeft ze met ‘Orquesta del conservatori de Cullera’ gespeeld en als piccolo solist heeft ze met ‘Banda del RCSM Madrid’ opgetreden.
Kamermuziek is haar passie en ze is actief op dit gebied. Ze is lid van Entr’acte Duo en muziekensemble Oihua, Rotterdam. Ze heeft gewerkt met het Rubik Ensemble, Spanje, en Distractfold Ensemble, Engeland. Sinds februari 2017 speelt ze ook in het ensemble van Proyecto Zarza in Teatro de la Zarzuela, Madrid, Spanje. Als docent gaf ze les aan de Young Musicians Academy opleiding aan het conservatorium van Tilburg. Momenteel is ze dwarsfluitdocent bij het MOC Spijkenisse en de SKVR, Rotterdam.

 

De gitarist, componist en docent Leonardo Palacios (1958 Montevideo, Uruguay) won verschillende prijzen zoals het prestigieuze muziekconcours ‘Maria Canals’ in Barcelona en de tweede prijs op het internationale gitaarconcours ‘Francisco Tarrega’ in Benicasim,Valencia. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias, als Uitvoerend Musicus.
Als docent gaf hij masterclasses op verschillende scholen en tijdens festival zoals het Kamermuziek Festival in Hellevoetsluis en Le Notte de la Chitarra in Florence. Momenteel geeft hij les aan de Gitaarschool Rotterdam en in het Centrum voor Kunsten te Delft. Als solist trad hij op tijdens internationale gitaarfestivals en op concertpodia in  landen zoals Uruguay, Spanje, België, Nederland, Italië en Frankrijk.
Zijn composities stralen het populaire karakter uit van de melodieën en ritmes van Zuid-Amerika: ‘Milonga Vieja’, ‘Aire de Gato’, ‘Cancion de Arrullo’, voor gitaar solo en ‘Milonga del Caminante’, voor gitaar en bandoneon. Daarnaast laat hij zich ook inspireren door poëzie van bijvoorbeeld F. Garcia Lorca (1898-1936) met zijn ‘Sonetos del Amor Oscuro’, voor mezzosopraan en gitaar.
Zijn cd met Zuid-Amerikaanse componisten ‘Nostalgias’ uit 2015 is met vol succes ontvangen en zijn nieuwe cd ‘Melodia Sentimental’ is net verschenen.


Reserveren verplicht

Let op: toegang naar het tuinpodium is via Van der Takstraat 94.
Het concert begint om 21:00 uur. De tuin gaat om 20:30 uur open. Reserveren verplicht via tantenino@gmail.com, tickets 15 euro (studenten 7,50) op NL14ABNA 0420215948 ten name van Stichting Tante Nino onder vermelding van Entracte.
Reserveren is noodzakelijk, zo ook vooruitbetaling.

 

Informatie
Vrijdag 31 juli 2020
Start: 21.00 uur
Kosten: €15,- (Reserveren verplicht)

Tante Nino
Van der Takstraat 102B → Let op: ingang Van der Takstraat 96 naar het tuinpodium.
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/events/293022072011018/

 

Bron: Tante Nino


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart