Tante Nino: Natalia, Natalia & Lilianne

>
>
Tante Nino: Natalia, Natalia & Lilianne

Tante Nino

[UPDATE: helaas afgelast]
Natalia Gabunia
en Natalia Sikharulidze kennen elkaar al sinds hun jeugd.
Samen zaten zij in Georgië op de Muziekschool voor Bijzonder Begaafd jong talent. Daar studeerden ze respectievelijk viool en piano. Via verschillende wegen kwamen ze later allebei in Hamburg terecht op de Hochschüle vor Musik. Inmiddels woont Natalia Gabunia in Amsterdam.

Het concert is een reis door de Romantiek. Beide Natalia’s houden van die muziek. Schubert is hun favoriete componist. De Sonate van Poulenc, geïnspireerd op Garcia Lorca, is even geweldig als tragisch, dan weer duister, soms helder en bovenal vol schoonheid. De Sonate van Franck is ‘sugary romantic’, zoet maar met het vuur van passie. En in de drie miniaturen van Gabunia zit eigenlijk alles: het is puur, romantisch, folky, tragisch en mooi. Als kers op de taart zal Lilianne Vossen (13, dochter van Natalia Gabunia) twee werken van Rachmaninoff spelen voor solo piano.

 

Programma

  • Franz Schubert (1797 – 1828) Sonate in A groot D.574 “Grand Duo”
  • Francis Poulenc (1899-1963) Sonate
  • Sergei Rachmaninoff (1873-1943)
  • (Pauze)
  • Nodar Gabunia (1933-2000) Drie miniaturen
  • César Franck (1822-1890) Sonate in A groot

Natalia & Natalia

Violiste Natalia Gabunia komt uit een familie met een brede muzikale traditie. Haar vader Nodar Gabunia was een beroemd pianist en componist. Zij heeft een rijke ervaring als solist en kamermusicus. Reeds met 12 jaar speelde zij Mendelssohn’s vioolconcert met het Nationale Orkest van Georgië, ze maakte 15 jaar deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest en was professor viool aan het Conservatoire Royal de Liège. Nu is zij werkzaam als gastdocent aan de Jong Talenten Academie te Tbilisi en treedt zij veel op. Zij maakte verschillende cd opnamen en bespeelt een Bergonzi viool in bruikleen gegeven door de Stichting Elise Mathilde. Haar opnames zijn te bekijken en te beluisteren op haar eigen Youtube kanaal.

Pianiste Natalia Sikharulidze speelt solo, met kamermuziekensembles en symfonieorkesten in Duitsland en naburige landen als Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. Ze werkte mee in verschillende kunstprojecten van verschillende genres, zoals poëzie en dans als solo-pianist, bijvoorbeeld met het Nederlands Dans Theater. Naast haar concertactiviteiten zet ze zich in voor muzikaal onderwijs aan jong talent in de vorm van cursussen piano- en kamermuziek aan de Beierse muziekacademie Marktoberdorf. Sinds 2006 onderwijst zij piano aan de Universiteit van Muziek in Hamburg en het Muziek Rostock Theater.

 

Video:

Informatie
Donderdag 12 maart 2020
Start: 20.00 uur

 

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event:  www.facebook.com/events/651899018884929/

 

 


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart