Video: initiatief monumentenstatus voor ijssalon?

>
>
Video: initiatief monumentenstatus voor ijssalon?

Het journaille van Botlek TV streek deze week neer op het Noordereiland voor opnames. Zij doken in de oorlogshistorie van het eiland. Samen met Ellen Vomberg en twee leden van de wijkraad bespraken zij de gebeurtenissen rond de capitulatie in 1940, waarvoor de onderhandelingen plaatsvonden in de ijssalon op de Prins Hendrikkade. Een plaquette op de locatie van die ijssalon verwijst daar nog naar. Ook werd gememoreerd aan de Duitse commandant die zijn intrek tactisch had genomen in het hofje in de Van der Takstraat.

De opnames bevatten ook een interview met bewoonster Ellen Vomberg, die een pleidooi houdt om het pand van de toenmalige ijssalon als monument te kunnen behouden en beschermen. Bekijk de uitzending van Botlek TV met dat interview en fraaie oude beelden uit 1940 hier: https://bit.ly/2Q8tImP

© Botlek TV
Botlek TVMeer video’s op: Youtube Botlek TV

Met dank aan Facebook Noordereiland

https://www.facebook.com/Noordereiland/photos/a.372993799426686/1121284517930940/


Maasbruggen wandeling

Heb je interesse in de oorlogsgeschiedenis van het Noordereiland?
Kijk dan eens op de website www.strijdomdemaasbruggen.nl.

Bij hen kan je ook boeken voor een wandeling met gids langs de plekken waar destijds de beschietingen plaatsvonden. Via het Witte Huis (waar je nog de mortierinslagen in de gevel ziet) over de Willemsbrug naar het Noordereiland. Je zal verbaasd zijn over de nieuwsfeiten die de gids weet te vertellen.

Strijd om de Maasbruggen

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart