Oefening Landmacht in de HEF

>
>
Oefening Landmacht in de HEF

militairen in de HEF (foto: Nils Hilbers)Op woensdag en donderdag 23 en 24 juni 2021oefenen leerlingen van de Koninklijke Landmacht op de Koningshavenbrug De Hef, de Euromast en het schip de Marcor Bulk.

De oefening is tussen 8.00 en 16.00 uur.

De opbouw en voorbereidingen voor de oefening op De Hef beginnen al op dinsdag 22 juni. De afbouw is aansluitend aan de oefening op 24 juni. Tijdens de oefening houden zij rekening met de coronamaatregelen van het RIVM.

De oefening zelf

De ‘Rode Baretten’ beklimmen De Hef vanaf rubberboten tot helemaal boven. Vervolgens gaan zij via een touw van de noordoever naar de zuidoever. Na een zogenaamde lefsprong volgen ze nog een klimparcours op de brug. Daarna dalen ze weer af terug de rubberboot in. Vanaf hier gaan ze naar de Euromast en gaan ze daar abseilen. Daarna gaan ze de boot weer in op weg naar het schip de Marcor Bulk. Hier zullen ze via de ankerketting omhoog klimmen en verschillende onderdelen op het schip ervaren om tenslotte aan de boegzijde weer de rubberboot in af te dalen.

Leerlingen School Luchtmobiel

Vijftig leerlingen van de School Luchtmobiel die bezig zijn met hun luchtmobiele opleiding en het behalen van ‘De Rode baret’ nemen aan de oefening deel. Verder zijn er twaalf kliminstructeurs en tien instructeurs van de opleiding aanwezig. De leerlingen komen per boot naar de De Hef. Vooraf weten ze niet dat ze een oefening op De Hef gaan uitvoeren.
Website: www.werkenbijdefensie.nl/luchtmobiel

 

Foto & video op Twitter:

 

Bescherming brug

Dit soort oefeningen worden beperkt uitgevoerd, omdat gemeente Rotterdam zuinig is op haar monumenten en objecten. Daarom zijn er ook bepaalde eisen gesteld aan het gebruik hiervan. Denk aan het afdekken van de kwetsbare sierverlichting en het gebruik van bescherming waarover klimtouwen zijn bevestigd. Bij – te veel – regen en wind gaat dit deel van de oefening niet door.

Gemeente RotterdamBron: https://www.rotterdam.nl/nieuws/oefening-landmacht/


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart