Bewonersinformatie Wegenerpand jan. 2022

>
>
Bewonersinformatie Wegenerpand jan. 2022

Verbouwing WegenerpandOp 31-01-2022 start Van Wijnen Dordrecht b.v. met de transformatie van het kantoorpand aan de Prins Hendrikkade 10-16.

Met dit bericht willen wij u hierover graag informeren.
Om u als buren op de hoogte te houden zullen wij ongeveer 1 keer per maand een infobulletin verspreiden onder de directe buren, Buurt Bestuurd, de EilandKrant en de VVE van de Koopvaardijhof.

 1. Wat komt er nu precies in het gebouw?
  Er worden 102 appartementen gerealiseerd. Deze zullen verhuurd gaan worden in diverse huursegmenten.
  Op de begane grond van het gebouw komt een inpandige fietsenberging.
 2. Hoe groot is straks het bouwterrein?
  Aan de Prins Hendrikkade zal het terrein worden afgezet tot aan de weg, met een in-en uitrit naar de Prins Hendrikkade. De bushalte, parkeermeter e.d. blijven bereikbaar. De ondergrondse container op de hoek Marinestraat / Oliver van Noortstraat wordt tijdelijk buiten gebruik gesteld, hiervoor wordt er een bovengrondse container geplaatst in de omgeving. In de Marinestraat wordt het bouwhek geplaatst op 5 meter van de gevel om een veiligheidszone te creëren.
  Dit betekent dat de stoep langs het gebouw en een klein gedeelte van de straat worden afgezet. De straat blijft bereikbaar voor autoverkeer. Ter informatie aangehecht aan dit bulletin de omgevingsinrichting van de bouwplaats versie 03-12-2021.Wegenerpand afzetting
 3. Hoelang duurt het bouwen?
  Op 31-01-2022 starten wij met het opzetten van ons bouwterrein.
  Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer 2 jaar gaan duren.
 4. Wat zijn de werktijden?
  Wij werken op werkdagen tussen 07:00 uur en 16:00 uur. In principe werken wij niet in de weekenden, feestdagen. Ook tijdens de bouwvak zijn wij gesloten.
 5. Is er overlast?
  Uiteraard proberen wij overlast te beperken, maar dit is niet geheel te voorkomen. U kunt overlast ervaren in de vorm van geluid bij het slopen van de gevels en het boorwerk, in-en aan het gebouw. Ook het aan-en afrijden van vrachtverkeer kan voor de nodige overlast zorgen. Het feitelijk laden en lossen gebeurt zo veel mogelijk op het bouwterrein zelf.
  Wel zal het aanvoerend vrachtverkeer een rondje over het eiland rijden. Dit omdat er door de Gemeente Rotterdam uitdrukkelijk geen toestemming is gegeven om deze route door de Van der Takstraat te laten voeren. We vragen bij voorbaat om uw begrip.
 6. Is er bewaking?
  Het bouwterrein zal met camera’s bewaakt worden zodat er buiten werktijden geen incidenten te verwachten zijn. Bij detectie van onbevoegde personen zal er automatisch opvolging plaatsvinden van bewaking en/of politie. De camera’s staan alleen gericht op het terrein en voldoen aan alle privacy eisen.
 7. Wie kan ik bereiken?
  Het hekwerk wordt voorzien van een bord met een 24 uurs noodnummer.
  Het telefoonnummer van de uitvoerder zal in een volgend infobulletin bekend worden gemaakt.
 8. Wat gebeurt er de komende weken?
  We gaan 31 januari 2022 beginnen met het inrichten van onze bouwplaats. Er zullen bouwhekken en bouwketen geplaatst worden. Ook starten wij dan met het opbouwen van de gevelsteigers. Deze werkzaamheden nemen tot ca. 1 maart in beslag, vanaf dan starten wij met de werkelijke bouwwerkzaamheden.

We hopen u hiermee alvast wat meer informatie te hebben gegeven.
Binnenkort volgt meer.

Met vriendelijke groet,
Het uitvoeringsteam PH-kade

 

Bron: Van Wijnen
Website: www.vanwijnen.nl

 

Aanvulling van de Wijkraad:

De  “Verordening Architect aan Zet” is vastgesteld in de gemeenteraad op 16 juli 2021 en is inmiddels in werking getreden.
Bij de verbouwing van het Wegenergebouw kunnen de bewoners hier iets mee.

Zie: www.rotterdam.nl/wonen-leven/architect-aan-zet/
+
www.lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR643070

 

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart