In memoriam Eric Alblas

>
In memoriam Eric Alblas

De lachgasman, zo stond Eric Alblas jarenlang bekend bij bewoners van het Noordereiland, omliggende wijken, de politie, hulpverleners en gemeente.

Eric maakte dagelijks een rondje door Rotterdam in zijn scootmobiel, gewapend met grijpstok en vuilniszak.

In memoriam Eric Alblas

Allereerst om lachgaspatronen op te rapen, die toen nog her en der op straat waren achtergelaten. Vooral op de kades langs de Maas. Een kunstenaar maakte zelfs nog kunstwerken van de lachgaspatronen. Toen de gebruikers overstapten op cilinders, raapte Eric zwerfafval op tijdens zijn ritjes.

Afgelopen woensdag, 24 mei, overleed Eric. Hij koos voor een zorgvuldig voorbereid vrijwillig levenseinde. Hij leed al jaren veel pijn en werd steeds meer beperkt in zijn beweging.

Vooral het Noordereiland droeg hij een warm hart toe. Hij kwam daar vaak, had altijd wel gesprekken met voorbijgangers en bewoners op zijn rondje over het eiland en landde altijd even bij Berry en Gerard bij café ’t Haventje voor een koffie of biertje en natuurlijk de wereldberoemde gehaktbal. Daarom ook gaf hij aan dat de Noordereilandvlag op zijn kist gedrapeerd moet worden en zijn as uitgestrooid in de Maas vanaf het eiland.

Familiehuis Daniel den Hoed

De uitvaart van Eric is op 31 mei in het crematorium aan de Maeterlinckweg. Het laatste verzoek van Eric is om een donatie te doen aan het Daniel den Hoed Familiehuis.
Bekijk hier de mogelijkheden: www.familiehuis.nl/steun-ons/
Overschrijven naar het rekeningnummer kan natuurlijk ook: NL 24 ABNA 0491 9890 75

Lees ook het artikel van RTV Rijnmond: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1672659/eric-alblas-de-man-die-rotterdam-opruimde-is-deze-middag-overleden-ondanks-de-pijn-heb-ik-een-goed-leven-gehad


Eric Alblas op Twitter

Video Familiehuis Daniel den Hoed

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart