Noordereiland Kinderkrant zoekt journalisten

>
Noordereiland Kinderkrant zoekt journalisten

Help mee met het maken van een nieuwe Noordereiland Kinderkrant

Hey jonge eilander! Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en ben je super nieuwsgierig? Vind je het leuk om te schrijven en hou je van tekenen en foto’s maken? Dit is je kans om journalist te worden van de tweede Noordereiland Kinderkrant!

Wie zou jij heel graag willen interviewen? Op welke plek op het Noordereiland zou jij graag een kijkje nemen voor een reportage? Welke vraag zou jij wel aan iedereen willen stellen?

De Noordereiland Kinderkrant zoekt journalisten!

Meld je aan

Aanmelden kan tot 22 oktober via een e-mail: tantenino@gmail.com.
Vermeld voornaam, leeftijd en waarom jij graag mee wil doen!

Wie? Iedere jonge eilander tussen de 8 en 14 jaar (maximaal 10 journalisten) die zin heeft om mee te doen en toestemming heeft van zijn/haar ouders

Wat? Samen werken aan de tweede Noordereiland Kinderkrant

Waar? Bij Tante Nino (Van der Takstraat 102B)

Wanneer? Van 29 oktober (kennismaken) tot en met 17 december (lancering krant) op zondag van 10.00 tot 12.00 uur tijdens acht redactiebijeenkomsten

Waarom? Omdat je het leuk vindt om verhalen te schrijven, vragen te stellen, foto’s te maken, te tekenen en omdat je behoorlijk nieuwsgierig bent en we jouw inzet goed kunnen gebruiken voor het maken van de tweede Noordereiland Kinderkrant

Hoe? Samen met een ervaren krantenmaker, journalist en eilander leer je de trucs om informatie te verzamelen voor artikelen in de krant. Elke redactiebijeenkomst doen we een interview, werken we aan een verhaal en maken we foto’s en tekeningen. Samen maken we een krant die echt gedrukt en verspreid zal worden op het eiland!

Kinderkrant nr. 1
Kinderkrant nr. 1

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Facebook: www.facebook.com/ninomamida

Tante Nino

Video Noordereiland Kinderkrant

Link: ww.youtube.com/watch?v=fTN24NdLqN8

Persbericht Eerste Noordereiland Kinderkrant

(20 december 2021)

Eerste editie van Noordereiland Kinderkrant is gelanceerd!

Hij is klaar! De allereerste editie van de Noordereiland Kinderkrant. Boordevol verhalen, illustraties, interviews, cartoons en een puzzel, gemaakt door acht kinderen die op het eiland wonen. Afgelopen zaterdag werd de krant feestelijk gelanceerd op het Burg. Hoffmanplein met warme chocolademelk, muziek en natuurlijk alle betrokkenen!

De voltallige redactie was van de partij met ouders en andere genodigden. Ook waren alle geïnterviewden die met een groot artikel in de krant staan present. Miep Neef-Huisman, op het eiland beter bekend als Tante Miep of Oma Miepie kreeg de allereerste krant uitgereikt van de kinderen.

Al bezorgd!

Na de feestelijke lancering gingen de journalisten ook meteen met stapels kranten onder de arm aan de slag met de bezorging. Omdat ze de smaak meteen te pakken hadden en zondag lekker doorgingen zijn alle kranten (rond de 1500) inmiddels al bezorgd op het Noordereiland. Binnenkort zal de krant ook via de website van Tante Nino te lezen zijn.

Zestien pagina’s telt de krant met verhalen over wie die prachtige vlag met het hartje (de vlag van het Noordereiland) heeft gemaakt, een interview met Miep die dus al 77 jaar op het eiland woont, en een reportage vanaf misschien wel het mooiste uitzicht van het Noordereiland.

Duimdrop

Ook maakten de kids een item over wat nu eigenlijk de beste speelplek van het eiland is en gingen ze op bezoek bij Zeynel die er al jaren de Duimdrop runt om te achterhalen hoe het nu allemaal verder zal gaan nu de gemeente er de stekker uit wil trekken.

Natuurlijk staat er nog veel meer in deze Noordereiland Kinderkrant, zoals een weetjes wandeling, een zeer pittige woordzoeker, en nieuws dat de kinderen zelf verzamelden over de Scheepswinkel, de kunstetalage en die ooievaar van honderden kilo’s die bij De Hef cirkelt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart