Politiekids op het Noordereiland

>
Politiekids op het Noordereiland

Politie Kids 010 op het NoordereilandWe hebben er op het Noordereiland een nieuw politie-fenomeen bij: de Politiekids. Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Nieuwe Haven konden zich daarvoor aanmelden. Vrijdag 24 februari kwam wijkagent Necdet Burakcin samen met een collega van Handhaving in de klas praten met de kinderen over hun ideeën over een veilig Noordereiland. Daarna liepen de Politiekids met de wijkagent een rondje over het eiland en kregen foutparkeerders een vriendelijke waarschuwing onder de ruitenwisser. Hoogtepunt van de dag was de snelheidsmeting van auto’s op de Prins Hendrikkade met een politielaser.

Samenwerken
Samen met partners als welzijnsorganisatie SOL, de gemeente en Handhaving gaat de wijkagent een aantal keer met de Politiekids aan de slag met diverse veiligheidsonderwerpen in de wijk. Dus kijk niet vreemd op, als je een aantal mini-politiemedewerkers op straat tegenkomt en door hen wordt aangesproken op fout verkeersgedrag.

Het fenomeen Politiekids biedt een mooie win-win situatie: de kinderen leren al vroeg over veiligheidszaken op hun eiland en bouwen een band op met ‘hun’ wijkagent en de andere betrokken organisaties. En op hun beurt zijn die organisaties meer betrokken bij de schoolkinderen op het Noordereiland. Nu nog is deelname alleen voor de leerlingen van De Nieuwe Haven, maar hopelijk kunnen er later ook andere eilandkinderen meedoen.

 

Politie

Bron: Facebook Noordereiland

 

 


 

Politiekids bericht op Facebook

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart