Nieuwe wijkagent Jasper

>
Nieuwe wijkagent Jasper

Even voorstellen: nieuwe wijkagent Noordereiland

Sinds oktober is Jasper Nootenboom (43) de nieuwe wijkagent voor het Noordereiland. Tijd om eens om tafel met hem te gaan en nader kennis te maken.

“Als jongere wilde ik al bij de politie. Ik woonde nog op Goeree-Overflakkee en ging daar naar de Land- en Tuinbouwschool. Op mijn 21e solliciteerde ik bij de politie, maar was duidelijk nog te ‘groen’. Dus deed ik de HBO opleiding CMV (Culturele en Maatschappelijke Vorming).”

Wijkagent Jasper Nootenboom

Na een tijdje bleef het politievak toch aan hem trekken en solliciteerde hij nogmaals, werd aangenomen en volgde de politieopleiding.

Jasper startte zijn politieloopbaan als agent bij bureau Beverwaard. Een werkomgeving met veel hectiek en cases, typerend voor een grote stad en Rotterdam Zuid in het bijzonder. Het was een ideale leerschool voor hem. “Ondertussen deed ik aanvullende opleidingen en werkte ook een tijdje bij de noodhulp, dat was vaak snelle actie en hectiek. Uiteindelijk wilde ik meer gelegenheid om me te verdiepen in een wijk en de problematiek die daar speelt. Dus toen ik gelegenheid kreeg om wijkagent te zijn greep ik dat met beide handen aan.” Hillesluis/Riederbuurt werd zijn werkgebied: een wijk met een mix van authentieke Rotterdammers, een flink aantal nationaliteiten en diverse problematiek. Ook een wijk met veel armoede en sociale problemen.

Verbinding maken

Nu is zijn werkgebied dus het Noordereiland. Een overzichtelijke wijk met inderdaad een dorpscultuur, met ook veel echte Rotterdammers en diverse culturen. “Fijn om nu een kleinere ‘eigen’ wijk te hebben, waar ik kan rondlopen of fietsen en aanspreekbaar ben voor de bewoners en ondernemers. Het eerste jaar ga ik vooral benutten om verbinding te maken: aansluiten bij netwerkoverleggen, contact met jongeren, de school, SOL, Woonstad, VVE’s en een kijkje te nemen bij allerlei evenementen op het eiland. Spreek mij dus gerust aan of zoek contact via tel. 0900-8844 of volg mij via instagram @wijkagent_noordereiland. “

Tip

Voor bewoners en ondernemers die problemen ondervinden zoals parkeer- of geluidsoverlast tipt Jasper hen om daar melding van te maken, liefst op het moment dat de overlast plaatsvindt, maar dat ook te melden bij bijvoorbeeld de verhuurder/eigenaar én de gemeente. Zo wordt er een dossier opgebouwd en komt het ter tafel bij de netwerkpartners en kan er een gezamenlijke aanpak besproken worden.

Zijn wens voor 2024?
“Veel geluk, een rustige woonomgeving en vooral gezondheid!”


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart