GalerieWind: Ongrijpbaar Herkenbaar Vervreemdend

>
GalerieWind: Ongrijpbaar Herkenbaar Vervreemdend

Ongrijpbaar Herkenbaar Vervreemdend, groepsexpositie met Manon Babtist, Ramona Hielckert en Jouke Post.

Te zien van zondag 17 december 2023 – 28 januari 2024.

Manon Babtist, Ramona Hielckert en Jouke Post

Groepsexpositie met
Manon Babtist, Ramona Hielckert en Jouke Post

Manon Babtist is opgeleid als modeontwerper. Voor haar ligt schilderen in het verlengde van kleding maken. Je hebt een idee, maakt een plan, een ontwerp en je voert het uit. In 2011 start zij met een opleiding aan de kunstacademie in Haarlem en ontdekt dat haar passie het meest bij fijnschilderen ligt. Haar schilderijen zou je “superrealistisch” kunnen noemen. Stillevens uit de 17de eeuw en producten uit de (hedendaagse) supermarkten zijn een inspiratiebron.

Stillevens geven een tijdsbeeld; zo is hedendaags voedsel vaak verpakt in plastic. Voedsel vergaat en plastic blijft rondzwerven. Door beide te schilderen, wil Manon op subtiele wijze mensen daarop attent op maken.


In 2016 studeerde Ramona Hielckert af aan de Wackers academie. Zij maakt haar werk meestal als zij werkelijk wordt getroffen door wat ze ziet. Dit kan een kleur, vorm of een combinatie daarvan zijn. Het onderwerp komt dan eigenlijk pas op de tweede plaats.

De ondergrond, meestal acrylverf, speelt een grote rol in haar werk. Daarna werkt Ramona door met olieverf en benadrukt de negatieve vormen om het onderwerp heen, waardoor het onderwerp zelf meer op de voorgrond treedt. Ook in haar werk speelt voedsel een rol, maar haar schilderijen zijn minder realistisch dan die van Manon Babtist.


Jouke Post heeft gedurende veertig jaar als architect een portfolio van vele ontwerpen opgebouwd. In dezelfde periode heeft hij zich toegelegd op tekenen, schilderen en het maken van collages. In tegenstelling tot het werk van de twee andere exposanten ligt de nadruk bij hem op de sfeer en niet zozeer op het onderwerp; de letterlijke weergave is voor hem van ondergeschikt belang.

Door met een brede kwast te schilderen, wordt het onderwerp geabstraheerd en in haar essentie neergezet. Je zou zijn schilderijen suggestief kunnen noemen. Het is de verbeelding van het beeld, net zoals hij als architect met een enkele tekening het nog te maken gebouw verbeeldt.


Expositie →  van 17 dec. 2023 – 28 jan. 2024

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 17 december om 15.00 uur en zal worden verricht door Victor Schoenmakers, voorheen directeur Corporate Strategy van het Havenbedrijf Rotterdam. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 14.30 uur.

Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerieWind neem dan gerust contact op met Ellen Wind, zij is te bereiken via tel.  06 – 546 130 95 of via e-mail info@galeriewind.nl.

GalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-zo van 13.00-17.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Galerie Wind

Bron: galerieWind


Bericht Galerie Wind op Facebook & Instagram:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart