Café ’t Buisie staat te koop

>
Café ’t Buisie staat te koop

Café ’t Buisie zwaait af

We kunnen gelukkig nog even genieten van café ‘t Buisie aan de Van der Takstraat, maar op 1 april 2024 zal het gezellige bruine café helaas de deuren sluiten. Tenminste, als er voor die tijd geen nieuwe eigenaar gevonden wordt. Want het café wordt sinds een paar weken ter overname aangeboden. We namen plaats aan de toog, voor een gesprek met eigenaresse Elma Wittmer.

Karin en Elma achter de bar
(Foto: Eva Steenhuizen)
Karin en Elma achter de bar
(Foto: Eva Steenhuizen)

Op 1 december 2011 namen Elma en haar beste vriend Bart Vos de kroeg aan de Van der Takstraat over. Met veel plezier hebben ze deze kroeg vervolgens 12,5 jaar lang gerund. Een koperen ondernemerschap. Maar per 1 april 2024 nemen ze afscheid van hun Buisie. Bart verhuist terug naar Brazilië, waar hij woonde voordat hij samen met Elma ‘t Buisie overnam. Elma gaat op zoek naar een andere baan binnen de horeca. Waar weet ze nog niet, maar ze weet wel dat ze geen eigen kroeg meer wil. Dat vindt ze een te grote verantwoordelijkheid, het lijkt haar nu fijn om na het werk de deur gewoon achter zich te kunnen sluiten.

Voor alle mensen die meer dan eens hebben genoten van de gezelligheid van ‘t Buisie kunnen op 1 april van 14:00 tot 22:00 uur feestelijk afscheid nemen van Elma, Bart én het café. Daarna sluit Elma om 22:00 uur definitief het rolluik. “Hopelijk doet iemand op 2 april het rolluik weer open!”, aldus Elma.

(Dit artikel komt uit de Eilandkrant van Februari 2024 )

Cafe 't Buisie
Cafe ’t Buisie staat te koop/ te huur

Artikel in Dagblad 010

Café ’t Buisie op het Noordereiland staat te koop
7 Maart 2024, 13:06 uur

Op 1 april 2024 zal het bruine café ’t Buisie aan de Van der Takstraat 48 in Rotterdam haar deuren sluiten. De hoop is dat er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Het café wordt sinds een paar weken ter overname aangeboden. Het café wordt nog tot 1 april gerund door Elma Wittmer haar vriend Bart Vos . Op 1 december 2011 namen zij  de kroeg aan de Van der Takstraat over en hebben ze 12,5 jaar lang gerund. Maar per 1 april 2024 nemen ze afscheid van hun Buisie, aldus bron het Eilandnieuws.

Bart gaat verhuizen naar Brazilie waar hij eerder woonde en Elma gaat op zoek naar een andere baan binnen de horeca. Gasten en oudgasten van ‘t Buisie kunnen op 1 april van 14.00 tot 22.00 uur feestelijk afscheid nemen van Elma, Bart én het café. Om 22:00 uur sluit dan definitief het rolluik. De hoop is een goed opvolger voor de gezellige buurtkroeg die te koop staat.

Lees de hele artikel van Dagblad 010 hier >

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart