Groot onderhoud Erasmusbrug in 2024

>
Groot onderhoud Erasmusbrug in 2024

De Erasmusbrug, het icoon van Rotterdam, krijgt in 2024 een onderhoudsbeurt. De werkzaamheden vinden verspreid over het jaar plaats. In februari starten de werkzaamheden aan zijkant en onderzijde van de brug. Direct na de marathon, vanaf half april, starten de voorbereidingen voor het schilderen van de pyloon. Het schilderen zelf gebeurt in de zomer.

Eind van het jaar is al het werk klaar.

Groot onderhoud Erasmusbrug in 2024

De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels bereikbaar en bruikbaar voor alle gebruikers. Veiligheid staat hierbij voorop. Daarom worden er verschillende maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld versmallingen. En soms zal er een nachtafsluiting zijn als het echt niet anders kan.

Start in april 2024

Het werk start in de 2e helft van april. Het duurt tot en met eind 2024.
De lopers van de marathon gaan gewoon over de brug. Daar hebben we rekening mee gehouden. Daarna start het werk.

Vanaf begin 2024 werken we waarschijnlijk wel al aan de onderkant van de brug. Ook bereiden we het werk aan de rest van de brug dan alvast voor.

Onderhoud

Het gaat hier om schoonmaken van alle oppervlakken, herstellen van roestplekken waar nodig en de brug voorzien van een nieuwe verflaag. Ook wordt de slijtlaag van het fietspad hersteld en slechte plekken op de voetpaden en rijbanen hersteld.

De gemeente Rotterdam zorgt goed haar bruggen zodat deze lang meegaan. Elke brug heeft onderhoud nodig dus ook de Erasmusbrug. Hierdoor wordt de levensduur van de brug gegarandeerd.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/Erasmusbrug

Of op de Erasmusbrug-App voor iOS. of Android.

Bericht op Twitter + Instagram

Zie ook de webpagina van de gemeente: https://www.rotterdam.nl/groot-onderhoud-erasmusbrug-in-2024

Gemeente Rotterdam

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart