Rijnmondveilig met de meest rampzalige app ooit
Rijnmondveilig lanceert de meest rampzalige app ooit
Op vrijdag 6 september heeft Burgemeester Aboutaleb, als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, het startschot voor de campagne van Rijnmondveilig gegeven. Dé app die inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond informeert en alarmeert bij een noodsituatie.
Als er een ramp is lees je het op Rijnmondveilig: dat is de boodschap. In de regio Rotterdam Rijnmond zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Rijnmondveilig geeft actuele en betrouwbare informatie van de hulpdiensten, gemeenten en crisispartners. Ook vertelt het hoe je je kunt voorbereiden en wat je zelf kunt doen als er een ramp of incident gebeurt. “In onze regio wonen zo’n 1,3 miljoen mensen”, vertelt voorzitter Ahmed Aboutaleb, “Er is veel zware industrie, grote petrochemische bedrijven en luchtverkeer. Dat brengt veel risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om je voor te bereiden. Dus wacht niet langer en download de meest rampzalige app”.
Vernieuwd Rijnmondveilig biedt inwoners een bijzonder instrument
Bij incidenten geeft Rijnmondveilig realtime informatie. Dankzij de uitgebreide vertaalmodule kunnen alle inwoners en bezoekers van de regio in hun eigen taal geïnformeerd worden bij een noodsituatie. daarnaast kun je in de app meerdere locaties aangeven waarvoor je een melding wilt ontvangen als daar iets aan de hand is. Voor je eigen buurt, maar ook waar je kinderen op school zitten of familie woont. “De stroomuitval van afgelopen dinsdag, waar ook een deel van de telefonie is uitgevallen, toont aan dat een ramp niet ondenkbaar is. En misschien wel dichterbij dan je denkt”, zegt Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, “Als veiligheidsregio willen we onze inwoners daarom helpen om hun zelfredzaamheid te vergroten. Met het vernieuwde Rijnmondveilig kunnen wij ze daar heel praktisch bij helpen”. De app voorziet bezoekers daarom van informatie over alle soorten dreigingen en incidenten. Denk bijvoorbeeld ook aan wat te doen bij (langdurige) stroomuitval, een digitale verstoring of cyberaanval, of extreem weer.
Deze informatie is altijd beschikbaar, ook offline.
Website: rijnmondveilig.nl/de-rijnmondveilig-app-overal-de-laatste-informatie
Bron: rijnmondveilig.nl