Woningbouw Rotterdam in kaart

>
>
Woningbouw Rotterdam in kaart

Bouwstijlen van woningen door de jaren heen

Wil je wel wat meer weten over de bouwstijl van je woning en die van woningen in je buurt en welke woningen er in vroeger tijden stonden? Neem dan eens een kijkje op de website van Rotterdam Woont. Daar vind je een overzicht van de geschiedenis van het wonen in Rotterdam. Het is een beschrijving van de woningbouw in de diverse wijken vanaf 1840 tot heden.

Rotterdam Woont wil voor de allereerste keer een overzicht geven van de geschiedenis van het wonen in Rotterdam.

Initiatiefnemers Andries van Wijngaarden en Frans Hooykaas, beiden architect, kozen die startdatum omdat die staat voor het aantreden van stadsarchitect Rose, kort voor de onstuimige groei van Rotterdam als gevolg van de aanleg van de Nieuwe Waterweg.

Noordereiland

Ook ons eiland staat erop als wijk met op dit moment 8 gebouwen.
Zie: https://rotterdamwoont.nl/wijken/noordereiland
Onze beschrijving: Door het graven van de Koningshaven (1868-1876) werd een smalle strook van Rotterdam-Zuid afgesneden en ontstond het Noordereiland. Via de Willemsbruggen en de Koninginnebrug is dit kunstmatige eiland met de stad verbonden. Het Noordereiland is ongeveer 1,3 kilometer lang en 100 meter breed.

Projectbladen

Per woning worden een of meer projectbladen gemaakt met daarop alle relevante informatie en in ieder geval een plattegrond op schaal (1:200). De website telt inmiddels ruim 200 projecten in verschillende stadia van afronding. Er zijn verschillende zoekmogelijkheden: op locatie via aanklikken op de kaart, chronologisch via aanklikken van de tijdbalk en via een database met diverse zoek- en ordeningsmogelijkheden.

Van dertig wijken en/of buurten worden beschrijvingen gemaakt. Deze zijn voorzien van statistische gegevens en gekoppeld aan de projecten in de desbetreffende buurt.

Interessant om al die details te lezen over je eigen woning en de woningen in je buurt.
Neem eens een kijkje: www.rotterdamwoont.nl


Instagram

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart