Scheepsopera Noordereiland 2015

>
>
Scheepsopera Noordereiland 2015

Het gaat om de reis zelf, niet de bestemming

Als Motorschip Noordereiland zetten we met de bewoners een levensechte scheepsopera neer. Geen klassieke opera, maar een spektakel waaraan alle eilandbewoners – van jong tot oud – mee (kunnen) doen.

De plot van de scheepsopera is simpel: Kinderen ontdekken dat het eiland niet aan de grond vastzit en vinden onder het eiland raadselachtige zacht zoemende dozen. Bij de dozen zien ze allerlei dingen die beelden uit verleden en toekomst met elkaar verbinden. Een kleine groep kinderen besluit te vertrekken, maar probeert dat geheim te houden. Vanuit dit thema worden uitstapjes naar andere tijden en plaatsen, andere werelden en culturen gemaakt. Uiteindelijk blijkt niet de eindbestemming het geheim, maar de reis zelf.

De scheepsopera is een groeiend project. In 2010 is gestart met de pre-uitvoering van de Prelude. De jaren daarop is gewerkt aan de eerste akte met elk jaar in september een uitvoering. In 2015 wordt het begin van akte 2 er aan vastgeknoopt. In de komende jaren zullen meerdere aktes volgen, tot uiteindelijk een totaaluitvoering ooit, in de toekomst. Op zaterdag 12 september 2015 wordt de Scheepsopera weer uitgevoerd op een podium op het binnenterrein van de Koopvaardijhof. In het voorprogramma spelen accordeonisten Scheepsliederen.

Korte clip video:

 

Bekijk de complete video hier: Video 2015 »

 

Programma 12 sept. 2015
14.45 UUR ACCORDEONISTEN MET SCHEEPSLIEDEREN
16.00 UUR SCHEEPSOPERA NOORDEREILAND

Opera
Initiatief en tekst – Joe Cillen
COMPONIST – Bart Egeter
REGIE – Hans Metzger en Ita Luten
REPETITOR KINDEREN – Nette Scheepstra-Kruit
TECHNIEK – Streefproductions
DIRIGENT – Ita Luten

Kinderen
Anna; Can; Charlotte (Lotte); Leshayne; Esra (Anne); Iben; Jort (Alpha); Safi; Thomas; Yara

Zangers
Marike Albers; Herman Gaarman; Anke Hordijk; Carol Hunt; Hans Kok (Toon); Hans Knape; Anna Neve; Okko No (Frans); Trudi van der Pijl; Wil Prins; Nette Scheepstra-Kruit; Anita Simons; Olga Sprong; Willemijn de Vin; Marianne Vrijenhoek.

Band
Bart Egeter (piano); Anglique Boel (cello); Peter van Vliet (klarinet); Danil Follmann (trombone); Ton Cornelissen (slagwerk).

Met dank aan
Bestuur Stichting Scheepsopera: Hans Kok, Ita Luten | Tante Nino | Gemeente Rotterdam | Gebiedscommissie Feijenoord | Deltaport Donatiefonds | Roelof Kok, Cultuurscout Feijenoord | Alle donateurs via Voor je Buurt | Bewoners Koopvaardijhof | Jan de Koeyer (locatiemanagement) | Okko No (decor) | F.E.M.M. (decor)

Meer info op Facebook: Facebook.com/ScheepsoperaNoordereiland
Logo-Voor-de-BuurtZie website Voor je Buurt:
www.voorjebuurt.nl/campaigns/scheepsopera-noordereiland

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart