Het Noordereiland, fotogeniek dorp in een wereldstad

>
>
Het Noordereiland, fotogeniek dorp in een wereldstad

Rotterdam – Het is een apart stukje Rotterdam, en dat is het.
Het Noordereiland is nog steeds een heerlijk rustig dorpje in het midden van een wereldstad. ‘Dit is zó’n grappige wijk.’


Door Emile van de Velde

(Havenloods 13 dec. 2017)

De wortels van Nils Hilbers liggen in de Achterhoek. In Eindhoven studeerde hij zeven jaar. En richtte hij Ontwerpburo Lichting98 op. “Met een vennoot. Die zei: ‘Nee, we gaan niet naar Amsterdam, we vestigen ons in Rotterdam. 98 staat voor het jaar dat ik ben afgestudeerd aan de Desgin Academy, én voor het jaar dat ik op het Noordereiland ben komen wonen. Ik woon en werk er nu nog steeds naar volle tevredenheid.”

Met Lichting98 zit Hilbers achter diverse beelden die je op het Noordereiland in het straatbeeld terug ziet komen. Het logo van A La Plancha bijvoorbeeld, het visrestaurant op een ponton in de Nieuwe Maas. En ook voor Koozie Rotterdam in de Van der Takstraat stak het ontwerpbureau van Hilbers de helpende hand toe.

Hilbers is ook de man achter de website noordereiland.org. Het Noordereiland, fotogeniek dorp in een wereldstadEen site met opmerkelijk veel nieuws over zo’n klein wijkje. “Ik heb er een hekel aan als mensen niet op de hoogte zijn van wat er in de buurt speelt. En omdat het zo’n klein gebied is, heb ik de nieuwtjes vaak snel en verspreiden ze zich ook snel.”

“Het Noordereiland is echt een heel rustig dorpachtig wijkje. Misschien heb ik het mis, maar voor mijn gevoel gebeurt hier nooit iets vervelend. Het is wel echt een woonwijk, ’s avonds is het uitgestorven op straat. Onze mazzel is natuurlijk ook dat het eiland niet gebombardeerd is in de oorlog, ik woon gewoon in een huis van honderd jaar oud!”

Behalve het laatste eilandnieuws vind je op noordereiland.org ook allerlei informatie over zaken als Buurt Bestuurt, een agenda, de eilandkaart. En natuurlijk ontbreekt het magische verhaal over MS Noordereiland niet; het verhaal waarin het Noordereiland helemaal geen eiland is, maar gewoon het grootste motorschip ter wereld dat even voor anker ligt in Rotterdam.

Verder kun je op de site van Hilbers foto’s vinden, heel veel foto’s. Met uiteraard prominente rollen voor water, schepen en bruggen. “Ja, het is hier vrij fotogeniek. Ik woon zelf aan de zuidkant, op de Prins Hendrikkade. Daar vaart wat minder langs dan aan de Maaskade, maar áls er wat langskomt, is het groot ook! Ik heb een geweldig uitzicht. Zeker nu de Hef zo mooi is geworden. Het is hier altijd feest!”

Ook genieten van Hilbers’ eilandfoto’s (zoals die hierboven, mét supermaan!)? Volg @MSNoordereiland en @Lichting98 op twitter.

De Havenloods

Bron:  www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/313800/het-noordereiland-fotogeniek-dorp-in-een-wereldstad-#

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart