Saam aan de Maas

>
Saam aan de Maas

Buurtrestaurant A la Plancha aan Wal heet voortaan SAAM aan de Maas.
Vrijdag 24 maart om 18.00 uur wordt de naam officieel met een borrel ten doop gehouden. Iedereen is van harte uitgenodigd het glas te komen heffen.

SAAM

Het pand op de hoek Maaskade – Van der Takstraat dateert uit 1881 en heeft al diverse bestemmingen gehad: Hotel New York, Proeflokaal D. Reese Café Simons en Tejas Freetime Store. De huidige eigenaren proberen nog meer over de geschiedenis van het pand te achterhalen. Aanvullende informatie en verhalen zijn welkom. Zie website: www.saam.nu

Kom gezellig binnenlopen tijdens de openingstijden, donderdag + vrijdag vanaf 15.00 uur, zaterdag + zondag vanaf 10.00 uur.

Informatie van SAAM

Vorig jaar namen wij met inmiddels meer dan 350 anderen, voornamelijk buurtbewoners de exploitatie van de Van der Takstraat 2 over.
Door een daaropvolgende lockdown duurde het allemaal wat langer maar inmiddels hebben wij na vele gesprekken met deze certificaathouders en andere buren een beter beeld van wat er gewenst is op deze locatie.

De komende periode gaan we de locatie transformeren tot een zogenaamde 3rd place, een plek waar je naast je huis en je werk komt om de buurt, en in dit geval vast ook af en toe een toerist, te ontmoeten. Deze ontmoetingen gaan veel makkelijker met een gesmeerde keel en een gevulde maag en daar zullen wij dan ook voor gaan zorgen.

Veel aandeelhouders, met name die uit de buurt, kennen de locatie nog uit begin jaren ‘90 toen het nog Tejas heette. Die tijden en met name ook het biljart komen niet meer terug. Maar wat velen vooral aangeven te missen is de functie van ontmoetingsplek die deze zaak had en dan vooral de diversiteit van mensen die er kwam. Zo’n plek waar je en je buren en af en toe een interessante nieuweling tegenkomt. Zo’n plek waar de verschillende mensen samen de toestand van de wereld doornemen of over voetbal praten. Een locatie waar je samen eet en samen speelt. Een mooi voorbeeld daarvan is onze aanschuiftafel waar we elke donderdag aan een lange tafel met elkaar eten wat de pot schaft. Daar zien we een vaste club regelmatig terugkomen maar ontmoeten we elke week ook wel nieuwe buurtbewoners. Zie hieronder de agenda voor de komende periode.

Deze transformatie zal niet van de ene op de andere dag klaar zijn maar de komende tijd werken we wel aan het waarmaken van deze ambitie. Bij die ambitie hoort ook aandacht voor het pand.

Onlangs hebben wij een gesprek gehad met de pandeigenaar om te zien of zij niet zien dat het voor alle belanghebbenden fijn zou zijn als het pand weer in de oude staat zou worden teruggebracht want onder de dikke laag slechte make-up zit eigenlijk een heel schattig pandje. De pandeigenaar staat sympathiek tegenover onze ambities maar aangezien het hier om Woonstad gaat kan het zijn dat het wel even duurt voordat er echt een broodnodige renovatie plaatsvindt.

Bedrijfsleider: Annabel Janse
Tel. nr.: 06 – 84 61 84 96
E-mail: info@saam.nu

SAAM aan de Maas

Agenda: maart – april 2023

Iedere donderdag: de Aanschuiftafel
We eten wat de pot schaft en ontmoeten elke week weer nieuwe mensen maar ook bekenden aan tafel.
Aanvang 18.00, aan tafel om 18.30 uur.
Iedere maandag sturen wij een app bericht in de groepsapp wat we op donderdag eten. Ook in de groepsapp? Stuur ons een bericht.

Vrij. 24 maart: Opening SAAM
We heffen graag samen met jullie het glas om 18.00 uur.
Feestje van 17.00 – 19.00 uur.

23, 24 en 25 maart: Franky’s Culinair @ SAAM
Onze eerste gastkok van het jaar. Franky maakt de heerlijkste rijsttafels.
De kosten zijn 23,- euro per persoon, reserveer via de website.

Zon. 9 april: Pasen
Paasbrunch aan de aanschuiftafel. Feestelijk welkomstdrankje, sappen, diverse warme en koude gerechtjes, zoet en hartig.
Aanvang 12.00, aan tafel om 12.30 uur.
Kosten per persoon 30,- euro (inbegrepen dranken: koffie, thee, sappen en welkomstdrankje)
Reserveren kan via de website, graag vermelden of er kinderen bij zijn. Kan de paashaas namelijk eieren verstoppen en kleurplaten printen.

Don. 27 april: Koningsdag
Met Koningsdag zijn wij natuurlijk open en zorgen wij dat er naast Hollandse happen & dranken ook ouderwetse spellen en live muziek aanwezig zullen zijn. Houd onze socials in de gaten!


SAAM op Instagram:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart