Noordereiland tijdens nationaal vuurwerk

>
>
Noordereiland tijdens nationaal vuurwerk

Als er een vuurwerkshow is waar je geweest moet zijn, dan is dat wel Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam! Op 31 december 2017 vindt het grootste, meest indrukwekkende en spectaculaire vuurwerk van Nederland al voor het elfde jaar op rij plaats op de Erasmusbrug.
Dit vrij toegankelijke spektakel is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

Het Noordereiland is op 31 dec. afgesloten van 22.00 – 1.00 uur
Automobilisten kunnen alleen het Noordereiland op met een doorlaatbewijs

Vanaf 22.30 uur ben je meer dan welkom om samen met tienduizenden bezoekers het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Vanaf de Boompjes kade word je onder het genot van een oliebol vermaakt met een muzikale countdown, waarin de grootste hits van het afgelopen jaar voorbij komen en je in een fantastische stemming brengen. Samen wordt er afgeteld naar dat magische twaalf uur moment waarop het grootste vuurwerk van Nederland vanaf de iconische Erasmusbrug de lucht in gaat. Vier samen met heel Nederland dit geweldige moment. Live in Rotterdam en live te volgen op RTL! Vanaf 23.55 uur wordt op RTL namelijk live geschakeld naar de Erasmusbrug in Rotterdam, waar om precies 00:00 het allergrootste, mooiste en meest spectaculaire vuurwerk van Nederland de lucht in zal knallen!

 

Informatie Nationaal Vuurwerk


Vuurwerkshow

Om 00.00 uur zal het grootste vuurwerk van Nederland voor de 11e keer boven de Erasmusbrug losbarsten. Het vuurwerkspektakel is door de hele stad van verre te aanschouwen. Zo kun je ook op afstand van Het Nationale Vuurwerk genieten!

Vanaf 22.30 ben je van harte welkom in Rotterdam. Er worden oliebollen uitgedeeld, er is een prachtig verlichte botenparade op de Maas en met de muziek hits van 2017 uit de speakers is het een groot feest op de kade.

Vuurwerkvrije zones
Vuurwerk mag in Nederland uitsluitend afgestoken worden op Oudejaarsavond van 18:00 uur tot 02:00 uur ’s nachts. In Rotterdam zijn vuurwerkvrij zones ingesteld. Via deze link zijn de vuurwerkvrijer zones te bekijken.

Afsluitingen
Van 18:00 tot 02:30 uur is de Erasmusbrug afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. De Willemsbrug is wel toegankelijk. De Boompjes, Schiedamsedijk en Westzeedijk zijn van 22.00 uur tot 3.00 uur afgesloten. Vanaf 22.00 uur tot 1.00 uur zijn het Scheepvaartkwartier en het Noordereiland alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Openbaar vervoer en P&R
We raden iedereen, i.v.m. drukte, aan om met het OV te komen.

Ook dit jaar rijden er weer gratis metro’s van en naar het Nationale Vuurwerk. Metrolijnen C en E van de RET rijden op 31 december tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes staan tussen 22.00 en 02.00 uur open, waardoor je gratis met de metro kunt reizen. Stap uit bij metrostation Beurs of Wilhelminaplein en loop in enkele minuten naar Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug.
Kijk voor meer informatie op www.ret.nl/home/reizen/evenementen/oudennieuw.html

Op zondag 31 december, vanaf 20.00 uur, kun je op de P+R terreinen bij de metrostations gratis parkeren. Bij het inrijden trek je een parkeerkaartje en bij het uitrijden kun je tot aan de slagboom rijden. Deze gaat dan automatisch open. De P+R terreinen bij Zuidplein en Schiedam Centrum zijn commerciële parkeerterreinen en daardoor niet gratis.

Fietsen
Kom je niet met het OV? Dan raden wij iedereen met klem aan op de fiets of te voet te komen.
De onderstaande fietsenstallingen zijn geopend:

 • Terweakker 38
  3011 XS Rotterdam
 • Coolsingel 215
  3012 AG Rotterdam
 • Blaak
  Verlengde Nieuwstraat 1
  3011 GX Rotterdam
 • Centraal station
  Stationsplein 298, hoek Weena
  3013 AK Rotterdam
 • Meent
  Meent 151
  3011 JH Rotterdam

Gemeente RotterdamNog meer informatie op:
Website:www.hetnationalevuurwerk.nl
Website: www.rotterdam.nl/wonen-leven/jaarwisseling

 

Video van vorig jaar:

Bron: www.youtube.com/watch?v=ejsKo_y4ups


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart