Olifant op het Noordereiland

>
>
Olifant op het Noordereiland

Noordereiland brengt Ode aan de Wildernis

Deze week herrijst op het Prinsenhoofd op de kop van het Noordereiland een levensgrote olifant. Deze sculptuur, genaamd Weeping Elephant is gemaakt door kunstenares Jantien Mook en doet Rotterdam aan tijdens haar reis rond de wereld. De kunstenares wil met dit beeld de schoonheid, kracht en grilligheid van de natuur belichten. De olifant blijft hier 2 maanden staan en trekt dan verder de wereld rond.

De Weeping Elephant, een huilende Afrikaanse olifant gemaakt van hout en staal, is Mooks derde project in de serie Ode aan de Wildernis. De sculptuur van de olifant reist over de wereld en duikt op in verschillende steden om haar gehuil ten gehore te brengen. Ze wil gezelschap van mensen die op eigen wijze een ode brengen aan de wildernis. Het podium onder de sculptuur is tot aan 8 juli daarom bestemd voor sprekers, muzikanten, dansers en kinderen, om hun boodschap met de wereld te delen.

Olifant

Fotowedstrijd
Maakt u een creatieve, geestige, ontroerende foto van de olifant? Of een foto van andere kunst in uw eigen (Rotterdamse) wijk? Dan kunt u die met anderen delen. Vanaf 18 mei zijn de voorwaarden voor de fotowedstrijd op de facebookpagina van gebied Feijenoord (Feijenoord Flits) te lezen en kunt u via deze facebookpagina uw foto uploaden en promoten. U maakt dan kans op een van de drie sets van 4 toegangskaarten voor de Diergaarde Blijdorp. In de Rotterdamse diergaarde kunt u ook echte olifanten op gepaste afstand bewonderen. Dit zijn geen Afrikaanse, maar Aziatische olifanten.
Facebook webpagina:facebook.com/feijenoord.flits/

Jantien Mook maakte ook een boek met originele prenten en versjes over wilde dieren.
Meer informatie over het kunstwerk en het prentenboek vindt u op:www.odeaandewildernis.com.

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart