Bruggenloop over het Noordereiland

>
>
Bruggenloop over het Noordereiland

De DSW Bruggenloop Rotterdam komt over het Noordereiland.
Tijdens deze winterse loop, die deelnemers over 6 bruggen voert, zal ook het Noordereiland onderdeel zijn van de route. Mede door de afsluiting van de Maastunnel is er besloten om niet over de Erasmusbrug te lopen, maar juist over de Willemsbrug. Hierdoor wordt het eerste gedeelte van het parcours ook anders dan voorgaande jaren.

De hardlopers komen om rond 14.45 uur over de Koninginnebrug.
(De laatste loper zal rond 16.35 uur, via de Willemsbrug, het Noordereiland weer verlaten).

 

Parcourkaart zondag 9 december 2018:

de DSW Bruggenloop Rotterdam

Bruggen
Deelnemers komen allereerst over twee nieuwe bruggen tijdens het event; de Piekbrug en de Nassaubrug. Beide bruggen zijn gelegen in de wijk Feyenoord. Na ruim 3 kilometer wordt de Koninginnebrug aangedaan en hebben de deelnemers fantastisch uitzicht op de welbekende Hef. Als vierde, nieuwe brug wordt de Willemsbrug aangedaan. Een echte kuitenbijter die als icoon van Rotterdam natuurlijk niet kan ontbreken voor de oversteek naar Rotterdam Noord. Het parcours vervolgt zich verder via de Boerengatbrug, de Maasboulevard, via de Esch en over de Van Brienenoordbrug naar de finish op de Olympiaweg.

Het parcours van de Bruggenloop is 15 km en gaat over 6 bruggen.

  1. Piekbrug
  2. Nassaubrug
  3. Koninginnebrug
  4. Willemsbrug
  5. Boerengatbrug
  6. Van Brienenoordbrug

Weersverwachtig
Zondag is er veel bewolking met mogelijk een streepje zon en trekken geregeld buien over Rotterdam. Eind van de middag lijkt de buienkans af te nemen. De temperatuur komt uit op 8 of 9 graden. De gevoelstemperatuur bedraagt tijdens de loop 3 of 4 graden. Er staat een matig tot vrij krachtige westenwind, kracht 4 of 5. In de namiddag draait de wind naar het noordwesten. De meeste wind wordt verwacht op de Bruggen met kans op windvlagen tot rond 55 km/u.
Per 7-12-2018, 09.00 uur
Bron: Ed Aldus

DSW Bruggenloop Rotterdam

Meer informatie op de website: www.bruggenloop.nl

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart