Info kandidaten Wijkraad Noordereiland

>
>
Info kandidaten Wijkraad Noordereiland

Wijkraad NoordereilandLogo Verkiezingen 010

De namen en portretten van de 10 kandidaten zijn inmiddels bekend (oa. dankzij een groot billboard op het Burgemeester Hoffmanplein) maar via deze webpagina willen we de kandidaten voor de wijkraad Noordereiland wat uitgebreider aan u voorstellen.

[Update]: Zie hier de (voorlopige) uitslag: Uitslag Wijkraad Noordereiland 2018
Alle uitslagen staan donderdag om 20.00 uur op www.rotterdam.nl

Woensdag 21 maart wordt een spannende dag. Niet alleen dus voor de kandidaat- gemeenteraadsleden, maar zeker ook voor de tien kandidaten voor de Wijkraad Noordereiland. Slechts vijf van hen kunnen daar uiteindelijk in plaatsnemen. Overigens is nu al bekend dat kandidaat (nr. 4) Loes van der Beek niet beschikbaar is. Zij gaat binnenkort verhuizen naar Dordrecht en mag dan ook geen lid van de wijkraad zijn. Deze informatie kwam echter te laat om de stembiljetten nog aan te passen. Een stem op haar uitbrengen heeft dus geen zin.

Tot slot: stemmen voor de Wijkraad kan alleen in een stembureau op het Noordereiland!
Stemmen kan tot 21.00 uur op het Noordereiland bij BS De Nieuwe Haven (Prins Hendriklaan 22) + Stichting Welzijn MUALLA (Maaskade)


Frank Demmendaal1. Frank Demmendaal

 

Vertel wat over jezelf
Mijn naam is Frank Demmendaal, 30 jaar jong. Geboren in Gouda, opgegroeid in Nieuwerkerk aan den IJssel en volwassen geworden in Rotterdam. Na mijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit, ben ik voor een private actor als adviseur dienstverlening aan de slag gegaan. Vanuit die hoedanigheid bieden wij gemeenten en onderwijsinstellingen de helpende hand op inhoud, flexibele inzet en team- en talentontwikkeling. In mijn vrije tijd sport en lees ik graag, ben ik een trouwe supporter van Feyenoord en kijk ik graag series.

Wat is jouw band met het Noordereiland?
Mijn roots liggen op het Noordereiland! Zowel de familie van mijn moeder als van mijn vader en mijn vader zélf, hebben jarenlang op het Noordereiland gewoond. Met de bezoeken aan mijn oma kwam ik al sinds mijn geboorte in de Marinestraat. In de loop der jaren heb ik dan ook het nodige zien veranderen. Zo kan ik mij de ontmanteling van de spoorbrug nog als de dag van gisteren herinneren. Nu ik zelf op het eiland – in de Tulpstraat – woon, voelt het alsof de cirkel rond is.

Waarom wil jij lid van de wijkraad worden?
Juist omdat mijn roots hier liggen, voel ik mij nog meer geroepen om mijn steentje bij te dragen aan verbeteringen op het eiland waar ik al zo trots op ben. De bevlogenheid en jarenlange kennis van het eiland die ik in de Buurt Bestuurt-vergaderingen heb mogen aanschouwen, maakt dat er prachtige basis ligt om op voort te bouwen.  

Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Zelf ben ik geen lid van een politieke partij, wel altijd politiek geïnteresseerd geweest. In de verharding en versnippering van het politieke klimaat kan ik mijzelf niet vinden. In het klassieke politiek spectrum zou ik mij als progressief bestempelen. Op wijkraadniveau gaat het – gelukkig – niet over ‘links’ of ‘rechts’. Want zeg nu zelf: wie wil er geen schoon, groen en veilig Noordereiland?

Wat zijn de drie belangrijkste zaken waar de wijkraad zich vooral voor moet inzetten?
1. Een schoon Noordereiland
2. Een veilig Noordereiland
3. Een groen Noordereiland

Wat is jouw eigen ‘agendapunt’, waar wil jij je sterk voor maken?
Ons Noordereiland, een schoon en groen eiland in de stad. Waar je geen afval op de straten tegenkomt en er altijd ruim voldoende gelegenheid is om restafval dan wel papier en karton te storten. Waar je plezierig wandelt op de kades met een ruime groenvoorziening. Een veilig eiland, waar kinderen vrijuit kunnen spelen. Waar overlast en criminaliteit worden teruggedrongen en waar je niet struikelt over opengebroken kades. Waar de allure van de Van der Takstraat weer in ere wordt hersteld en waar verkeersstromen letterlijk in goede banen worden geleid.

Een sociaal eiland, waar de mensen zich gehoord voelen, thuis voelen en niemand eenzaam is. Een zorgzaam eiland, waar ouderen de steun krijgen die zij nodig hebben. Een betrokken eiland, waar bewoners en ondernemers de ruimte krijgen om hand in hand initiatieven te ontplooien voor de wijk. Een toegankelijk eiland, waar de wijkraad de deur van de Huiskamer voor u open zet. Samen zorgen wij voor ons eiland en voor elkaar. Want trotse eilandbewoners, dat zijn WIJ!

Hoe weet je straks wat er op het Noordereiland en bij de bewoners leeft?

De deur van de Huiskamer aan het Burgemeester Hoffmanplein hoort natuurlijk altijd wagenwijd open te staan voor bewoners en ondernemers. Dit is de vertrouwelijke locatie waar de wijkraad een luisterend oor biedt en in gesprek treedt. Ook digitaal, via de Facebook-groep Mijn Noordereiland & Omgeving, de facebookpagina Noordereiland en de app Nextdoor, kan de wijkraad heel veel gevoelens van bewoners en ondernemers ophalen. Langs deze kanalen en ook het prachtige www.noordereiland.org, hoort de wijkraad een groot bereik te realiseren en te behouden. Ten slotte zou ik graag zien dat de wijkraad op structurele basis langs de deuren gaat om bewoners en ondernemers in de ogen te kunnen kijken, elkaar de hand te kunnen schudden en een praatje te maken wanneer daar behoefte aan is. Zo creëer je verbinding en betrokkenheid.

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
Het Burgemeester Hoffmanplein, als ware een Central Park in ons dorp! Met zicht op een ondergaande zon achter de Erasmusbrug en het Stieltjesmonument, levert dat een prachtig plaatje op.

 


Anne-Marie Steijl2. Anne-Marie Steijl

 

Vertel wat over jezelf
Bijna 25 jaar woon ik met veel plezier op het Noordereiland en zet mij al een aantal jaren actief in voor het Noordereiland. Bijvoorbeeld om de contacten tussen bewoners en de gemeente en andere instanties te verbeteren. Ik doe dit zowel in Buurt Bestuurt – waar ik betrokken was bij de oprichting – maar ook daarbuiten: Zo heb ik onder meer aan de wieg gestaan van de huiskamer van de wijk, Steiger 22, heb op verzoek geholpen bij het opzetten van Buurtpreventie en samen met de Gemeente Rotterdam en Montmartre aan de Maas heb ik vorig jaar een fotowedstrijd over De Hef georganiseerd.

Wat is jouw band met het Noordereiland?
De unieke ligging in de Maas – midden een stad maar toch een soort dorp – maakt dat ik hier met veel plezier woon. De vastberadenheid van de eilanders waardeer ik zeer. ‘Ons Park’ is hier een goed voorbeeld van: De gemeente wilde huizen bouwen op het veld boven de spoortunnel. De bewoners dachten hier anders over en na jaren strijden is er een prachtig park.

Waarom wil jij lid van de wijkraad worden?
De reden dat ik mij heb aangemeld is omdat ik het belangrijk vind dat er inspraak is in het gemeentelijk beleid. Door de ligging, als eiland in de Maas, is het eiland geen doorsnee Rotterdamse wijk en spelen er soms dingen die in geen enkele andere wijk spelen. Soms valt het eiland op gemeentelijk niveau tussen wal en schip. Daarom moeten de ‘eiland belangen’ goed worden vertegenwoordigd. 

Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Ik ben geen lid van een politieke partij en ben wat ze noemen een ‘zwevende kiezer’. Er is niet echt één partij die bij mij past. Wel ga ik altijd stemmen. Dat doe ik dan meestal op de partij die in de periode daarvoor het beste voor mijn belangen is opgekomen.

Wat zijn de drie belangrijkste zaken waar de wijkraad zich vooral voor moet inzetten?
1. Veiligheid: van het aanpakken van fietsendiefstal en auto-inbraken tot overvallen, maar ook de verkeersveiligheid en het waarborgen van de toegankelijkheid van hulpdiensten bij evenementen en brugafsluitingen.
2. Een schone buitenruimte verlost van hondenpoep, zwerfvuil, grof vuil bij de vuilcontainers tot tegengaan van (parkeer) overlast op de kades.
3. Een prettige leefomgeving voor iedereen die hier woont of werkt. Bijvoorbeeld door het stimuleren van zowel bewoners- als ondernemers initiatieven. Dit verhoogt de betrokkenheid en geeft extra impulsen aan het Noordereiland. Maar ook een goed niveau van de welzijnszorg voor jong tot oud valt hieronder.

Wat is jouw eigen ‘agendapunt’, waar wil jij je sterk voor maken?
De wijkraad is een vertegenwoordiging van alle Noordereilanders, dus mijn eigen agendapunt zou er niet veel toe mogen doen. Maar waar ik mij zeker voor zal inzetten is dat de gemeente, politieke partijen en andere instellingen de aanbevelingen en wensen van de Noordereilanders serieus nemen.  Er is ons te vaak gezegd  ‘die zullen we meenemen’ om het vervolgens onder in de la te stoppen en te vergeten.

Hoe weet je straks wat er op het Noordereiland en bij de bewoners leeft?
Het is belangrijk dat het straks makkelijk is om in contact te komen met de wijkraad. Hier zal ik mij voor inzetten als ik gekozen wordt.
Zelf zie ik het nodige om mij heen en hoor veel van de buurtbewoners waar ik nu al contact mee heb, zowel in ‘het echte leven’ als via social media.  Ook krijg ik via Buurt Bestuurt de nodige informatie over wat er gebeurt op ons eiland.

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
Dat is moeilijk kiezen want het Noordereiland heeft vele mooie plekken. De Hef vind ik een imponerend bouwwerk, niet alleen door zijn uiterlijk maar ook door zijn rijke culturele en sociale geschiedenis. Een geschiedenis die verweven is met Rotterdam en de Rotterdammers. Het is een belangrijk deel van het DNA van de stad. Zodra ik langs De Hef het eiland op kom ben ik thuis.

 


Lachnan Kopuit3. Lachnan Kopuit

 

Nog geen informatie ontvangen

 

 

 

 


Jan-Philippe van Mourik5. Jan-Philip van Mourik

 

Vertel wat over jezelf
Mijn naam is Jan-Philip van Mourik, ik woon op Noordereiland en ben kandidaat voor de wijkraad Noordereiland; ik woon bijna in De Hef, naast Ons Park.

Ik werk op een school op Zuid (havo/vwo/gymnasium). Ik geef het mooiste vak op school (Duits) en ben ook nog mentor van een havo 4 klas. Super leuke baan op een heel mooie school!

Wat is jouw band met het Noordereiland?
Mijn band met het Noordereiland is een goeie: omdat ik mijn eigen huis op het eiland heb mogen bouwen (2014), heb ik natuurlijk van te voren ook nagedacht óf ik hier wel zou willen wonen.

Geen moment spijt! Inmiddels ken ik vele eilandbewoners en eilandbewoners kennen mij. Dat is een mooi voordeel om lid te worden van de wijkraad.

Waarom wil jij lid van de wijkraad worden?
Sinds de oprichting (2014) van het Buurt Bestuurt comité Noordereiland ben ik lid van dat comité en zet me samen met andere wijkbewoners in voor van alles wat je maar kan bedenken wat belangrijk is om er voor te zorgen dat onze wijk een mooie wijk, schone wijk, leuke wijk, maar ook veilige wijk is. We hebben veel bereikt met Buurt Bestuurt: een prachtig park, schonere straten, meer aandacht voor veiligheid en verkeer, kunst en cultuur.

In de wijkraad gaan we het nog weer mooier doen: transparanter, directer, we luisteren nog meer naar álle bewoners in onze wijk, zoeken de mensen ook op en gaan in gesprek. En het allerbelangrijkste: de wijkraad gaat in direct gesprek met de gemeenteraad en het bestuur van onze stad. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat álle bewoners in onze wijk gezien en gehoord worden.

Bijvoorbeeld ook de mensen die eenzaam zijn, ziek of afhankelijk.
Mijn motto daarbij is ALLES VOOR HET EILAND!


Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Ik ben een luisteraar en een doener, géén schreeuwer. Ik benadruk graag de overeenkomsten die we hebben als bewoners van onze wijk: we wonen in dezelfde wijk.

We hebben dezelfde buren en doen allemaal onze boodschappen bij de Spar, een supermarkt op Zuid of op de markt. We nemen allemaal wel eens bus 32 en 47 of pakken de fiets en laten de auto staan. 😉

Natuurlijk ga ik stemmen op 21 maart. Op een politieke partij in onze stad. Ik ben kandidaat voor de wijkraad Noordereiland en dat staat -wat mij betreft- in het teken van GEEN ENKELE politieke partij. Iedereen is voor mij evenveel de moeite waard.

Wat zijn de drie belangrijkste zaken waar de wijkraad zich vooral voor moet inzetten?
Ik ben kandidaat voor de wijkraad Noordereiland omdat ik een autoluwe wijk wil. Al die auto’s op het eiland is echt idioot!
Ik ben kandidaat voor de wijkraad Noordereiland omdat onze wijk nog schoner, nog veiliger en mooier moet. En ook leuker. De belangrijkste zaken waar de wijkraad zich voor in gaat zetten bepalen alle mensen die in onze wijk wonen en werken.
En ik heb ook echt een eigen inbreng: meer oog voor elkaar in onze wijk.

Wat is jouw eigen ‘agendapunt’, waar wil jij je sterk voor maken?
Ik wil me -naast bovenstaande zaken- vooral ook sterk maken voor meer betrokkenheid van alle bewoners in de wijk. Dat ga ik in de wijkraad doen, door het instellen van een spreekuur in de Huiskamer van de Wijk, een directe telefoonlijn en e-mailadres, vaker door de wijk lopen en gesprekken aanknopen met mensen op straat en thuis. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat álle bewoners in onze wijk gezien en gehoord worden. Bijvoorbeeld ook de mensen die eenzaam zijn, ziek of afhankelijk. 

Hoe weet je straks wat er op het Noordereiland en bij de bewoners leeft?
We organiseren een wekelijks spreekuur in de Huiskamer van de Wijk, een directe telefoonlijn en e-mailadres, we lopen meer door de wijk en voeren gesprekken met mensen op straat en thuis.

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
De oude, ijzeren spoorbrug, De Hef. Ik woon er bijna in.
Mijn schoonvader heeft tijdens de meidagen van 1940 -het begin van de Tweede Wereldoorlog in Nederland- als marinier gevochten in en om deze brug tegen de Duitsers. Dat idee, dat beeld, die geschiedenis. Heel bijzonder. En nu heel mooi.


 


Piet Ruitinga6. Piet Ruitinga

 

Na een bewogen leven (waarvan ik ruim 41 jaar heb gepraktiseerd/ geprocedeerd over de hele wereld als advocaat gespecialiseerd in Vervoer- en Verzekeringsrecht en problemen in en rond de Haven), in mijn vrije tijd meer dan 20 jaar gediend als Sgt Infanterist Vrijwilliger in het Korps Nationale Reserve, als militair ruim 14 Vierdaagses van Nijmegen gelopen, thans lid van het team Buurtpreventie op het Noordereiland, en van het zoekteam vermiste personen ‘ready to help’ van het Rode Kruis, ben ik nog lang niet moe en woon ik alweer ruim 20 jaar op het eiland.
Een aparte gemeenschap met veel van een dorp (de mensen groeten elkaar nog en zijn in principe vriendelijk), maar toch op loopafstand van de grote stad.

Zoals ik het nu bekijk wil ik hier nooit meer weg en ben ik zo gesteld geraakt op deze bijzondere plek dat ik graag iets zou doen voor het eiland. Er zijn nog wel verbeteringspunten te bedenken zoals meer parkeer-/bevestigingspunten voor fietsen, automobilisten gas terug nemen op bij voorbeeld Maaskade en Prins Hendrikkade (denk toch aan de kinderen!), beter contact tussen mensen met uiteenlopende achtergronden, huisvuil ìn de container en niet er naast, hondenpoep opruimen (zo moeilijk is dat niet), toch nog eens over het parkeren nadenken etc.

Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor de Wijkraad, hoop ik dat u op 21 maart op mij stemt en zal ik met groot plezier een steentje bijdragen aan deze schitterende plek en haar bewoners.  

 


Hein van Oord7. Hein van Oord

 

Vertel wat over jezelf
Ik ben Hein van Oord, 56 jaar en werkzaam in de telecommunicatiebranche als partnermanager.

Wat is jouw band met het Noordereiland?
Ik woon sinds ruim drie jaar met erg veel plezier op de Prins Hendrikkade. Mijn vriendin en ik  hebben twee boven elkaar gelegen huizen gekocht zodat we elk ons eigen huis hebben maar slechts 1 meter hoeven te lopen om bij elkaar te zijn.

Mijn opa heeft toen hij rijnschipper was op het Prinsenhoofd gewoond maar dit was voor de oorlog.

Waarom wil jij lid van de wijkraad worden?
Omdat ik zeker weet dat het Noordereiland de plek is waar ik oud wil worden en ik graag wil meehelpen om van ons Noordereiland een nog betere omgeving te maken om te wonen, werken en bezoeken heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de wijkraad.

Ik denk dat de wijkraad een grote rol kan spelen om onderwerpen die voor het Noordereiland belangrijk zijn om te komen tot werkbare oplossingen in plaats van de papieren plannen vanuit de Coolsingel. We kunnen gezamenlijk veel meer voor ons eiland doen.

Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Ik ben niet politiek gebonden en wil dit ook niet. Ik wil juist per onderwerp kunnen bepalen wat mijn mening zal zijn zonder dat ik mij laat sturen door partijplannen en/of de Coolsingel.  Het kan toch niet zo zijn dat we de politiek mee laten bepalen wat goed voor ons eiland is.

Wat zijn de drie belangrijkste zaken waar de wijkraad zich vooral voor moet inzetten?

– Beter parkeerbeleid
Bij de afgelopen raadpleging was er alleen de keuze Ja of Nee mogelijk. Er moet gekeken worden naar flexibelere oplossingen die minder aantrekkelijk zijn voor langparkeerders die niet op het eiland moeten zijn en meer ruimte kan bieden aan kort parkeerders in bijvoorbeeld de Van der Takstraat.

– Meer activiteiten
Nieuwe bewoners kennis laten maken met het eiland en haar geschiedenis.
Elkaars kennis gebruiken.
Er zijn 3600 bewoners op het Noordereiland die op zeer veel gebieden veel kennis hebben, die kunnen we goed gebruiken voor het beantwoorden van vragen van bewoners onderling.
Organiseren van naschoolse sport- en spel activiteiten voor de jeugd in Ons Park.
Organiseren van activiteiten voor bewoners zoals lezingen, bezoek tentoonstellingen etc. in samenwerking met de bedrijven en instellingen op het eiland.
Buitenschoolse opvang op het eiland.

– Openbaar vervoer
Er is een prima verbinding met Blaak maar waarom niet ook naar Zuid.

– Opzetten inloopavonden

Om beter en sneller ideeën en problemen van bewoners en bedrijven te inventariseren.

– Contact met woningbouwverenigingen

De woningbouwverenigingen zijn eigenaar van ongeveer 70% van de 1900 woningen op het eiland. Zij moeten een actievere rol spelen in het verbeteren van de leefbaarheid op het eiland door onder andere betere handhaving van de bestaande regels.
Onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een rol bij het toewijzen van vrijkomende huurhuizen voor bestaande bewoners of hun kinderen.

Wat is jouw eigen ‘agendapunt’, waar wil jij je sterk voor maken?
De stem van het Noordeiland duidelijker laten horen, we horen voor de Coolsingel vaak niet echt bij Zuid of Noord en worden te makkelijk over het hoofd gezien.

Hoe weet je straks wat er op het Noordereiland en bij de bewoners leeft?
Door middel van de inloopavonden, social media  en overleg met bestaande comités  zoals Buurt Bestuurt wil ik er voor zorgen dat er iedereen ideeën kan aanleveren.

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
Het mooiste punt van het eiland vind ik mijn balkon, vandaar heb ik een geweldig uitzicht over Noord, Zuid maar ook Oost en West.

 


Jan Willemse8. Jan Willemse

 

Vertel wat over jezelf
Ik ben Jan Willemse en ik heb tot aan mijn pensionering voor verschillende ministeries gewerkt als financial controller.

Wat is jouw band met het Noordereiland?
Ik woon hier.

Waarom wil jij lid van de wijkraad worden?
Ik heb tijd en kennis: Omdat ik een ordentelijke opleiding (w.o.) heb gehad en ik in vorige functies met talloze aspecten van beraad en bestuur te maken heb gehad acht ik mezelf gekwalificeerd voor deze functie.

Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Absoluut niet. Ik stem zonder last maar wel met ruggespraak van de bewoners.

Wat zijn de drie belangrijkste zaken waar de wijkraad zich vooral voor moet inzetten?
Het landelijke en het gemeentelijke bestuur beperken de mogelijkheden voor inspraak. Niettemin ga ik voor:

  • Leefbaarheid/verkeer/fijnstof:  monitoren van de gevolgen van de genomen milieumaatregelen en mogelijk beheersing van de verkeersstromen te land en op het water ter bestrijding van fijnstof
  • Leefbaarheid/milieu:  meer groen op de prins hendrikkade en de maaskade
  • Leefbaarheid/veiligheid:  fietsveiligheid;  meer ruimte voor fietsers; meer anti-diefstal fietsbeugels in de wijk
  • Leefbaarheid/afval:  meer grof restafval containers


Wat is jouw eigen ‘agendapunt’, waar wil jij je sterk voor maken?
Zie de 4 punten hierboven

Hoe weet je straks wat er op het Noordereiland en bij de bewoners leeft?
Ik zal graag gebruik maken van de mogelijkheden die er nu al zijn. Als deze niet voldoende zijn zal ik andere wegen zoeken.

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
Mijn eigen woning.

 


Pim Janse9. Pim Janse

 

Vertel wat over jezelf
Ik ben met prepensioen na een arbeidzaam leven in de stadsvernieuwing Feijenoord-Noordereiland, Dordrecht en Kralingen. Als opbouwwerker heb ik in al die jaren steeds gewerkt met en voor bewoners, om in gezamenlijkheid de belangen van iedereen zo goed mogelijk te dienen. Daarna heb ik als hoofd faciliteiten gewerkt bij het Maritiem Buitenmuseum, later Havenmuseum en nu Maritiem Museum Rotterdam. Sinds 1987 doe ik in de maritieme sector vrijwilligerswerk aan boord van ’s werelds enige stoomgraanelevator.
Daarnaast vervul ik de functie van voorzitter bij Stichting de Rotterdamse Bomenridders.

Wat is jouw band met het Noordereiland?
De eerste buurtvergadering van de buurtgroep Noordereiland woonde ik bij in 1977 oid. Toen gerelateerd aan de strijd tegen het Eroscentrum in het Poortgebouw. In 1993 ben ik op het eiland gaan wonen. Bemoeide me met de buitenruimte, de BVN, Ons Park en nu als voorzitter van Buurt Bestuurt actief.

Waarom wil jij lid van de wijkraad worden?
Ik hoop op een grotere slagkracht en invloed van de eilandgemeenschap op het te ontwikkelen beleid, de te maken plannen en het in stand houden van de aangename samenleving die we op het eiland hebben. De partijpolitiek van deelgemeente en gebiedscommissie stond te ver van bewoners. De wijkraad zijn bewoners.

Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Ik heb weinig op met partij politiek maar mijn omgeving meent dat ik aan de linkerzijde van het spectrum thuishoor.

Wat zijn de drie belangrijkste zaken waar de wijkraad zich vooral voor moet inzetten?
Dat gaan bewoners hopelijk zelf nadrukkelijk aangeven. Het is niet mijn visie of mening die sturend is.

Wat is jouw eigen ‘agendapunt’, waar wil jij je sterk voor maken?
Dat iedereen de kans heeft mee te doen.

Hoe weet je straks wat er op het Noordereiland en bij de bewoners leeft?
Kan je daar aan ontsnappen dan?

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
De waterkant en het zicht op de Hef.

 


Mohammed El Bouchibti10. Mohammed El Bouchibti

 

Vertel wat over jezelf
Ik ben inmiddels 30 jaar een trotse bewoner
van het prachtige Noordereiland.

Dit wil ik bereiken:

  • Dat het Noordereiland een plek is waar iedereen zich thuis voelt.
  • Dat het Noordereiland levendig én veilig blijft, waar voor een ieder sociale en culturele activiteiten worden georganiseerd en waar een ieder zich welkom voelt om zijn stem te laten horen.

Voor mij geldt dat ik zeer toegankelijk ben en suggesties van bewoners serieus zal nemen.
Ook wil ik me er voor inzetten dat er bereikbare en oplossingsgerichte buurtbemiddelaars kunnen optreden in situaties van onenigheid.

 

Ben je lid van een politieke partij of welke partij past bij jouw denkbeelden?
Ik geen lid ben van een politieke partij.
Mijn voorkeur gaat uit naar D66.

Wat is voor jou het meest bijzondere of mooiste plekje op het eiland?
Het meest bijzondere plek van Noordereiland vind ik Hof aan de Hef.
Daar heb ik zelf 26 jaar gewoond. Ik vind dat Hof aan de Hef het levendige deel is van Noordereiland en bovendien is het uitzicht super.

 


 

Vergeet niet te stemmen op woensdag 21 maart


Neem de stempas(sen) en een geldig identiteitsbewijs mee.

Informatie over de verkiezingen vanuit de Gemeente Rotterdam: www.rotterdam.nl/wonen-leven/verkiezingen

Er staat ook informatie op: www.rotterdam.nl/…/kandidaten-noordereiland 
(Daar kun je de namen open klikken).

Gemeente RotterdamZie hier het Wijkraad bericht: 15 feb. 218

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart