Nominatie De Ruyterstraat voor Rotterdam Architectuurprijs

>
>
Nominatie De Ruyterstraat voor Rotterdam Architectuurprijs

Het nieuwe woningblok in de Ruyterstraat is dit jaar genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018. Daar zijn we natuurlijk trots op! Ons eiland staat niet alleen op de kaart vanwege de fraaie oude panden, maar ook de moderne architectuur wordt steeds zichtbaarder. Nu heeft het woningblok in de De Ruyterstraat de aandacht getrokken.

De Ruyterstraat (foto: Bokkers van der Veen Architecten)

Zelfbouwers
Op de hoek van De Ruyterstraat en de Marinestraat aan de oostkant van het Noordereiland stelde gemeente Rotterdam in 2014 een kavel ter beschikking voor zelfbouwers. De kopers konden de interne indeling van de woningen volledig naar eigen wens ontwerpen. De woningen sluiten goed aan bij de aanliggende vooroorlogse bebouwing, maar zijn in hun gevelindeling en detaillering duidelijk eigentijds.
Website Architecten: www.bokkersvanderveen.nl/projecten/noordereiland

Jury
Jaarlijks worden opdrachtgevers, architecten, bouwers en andere betrokkenen uitgenodigd om hun nieuwe projecten in te dienen voor de prijs. Elk type bouwwerk kan meedingen naar de prijs – of het nu klein of groot is, een kantoorgebouw, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury met kennis en ervaring op het gebied van architectuur.

De Ruyterstraat (foto: Bokkers van der Veen Architecten)

Publieksprijs (stemmen van 5 nov. – 5 dec.)
Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan jaarlijks in de maand november stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. Iedereen die hart heeft voor Rotterdam als architectuurstad kan zijn stem uitbrengen. Wie daarbij ook een mooie motivatie schrijft, maakt bovendien kans op een speciale prijs met een architectonisch tintje!

Stemmen kan van 5 november tot en met 5 december, via: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl/prijs-2018

 

Prijsuitreiking 19 december
De prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis waarin de Rotterdamse architectuur centraal staat. De winnaars van de publieksprijs en de vakjuryprijs worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 19 december 2018 in het Stadhuis van Rotterdam.
Website: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl/prijs-2018/

 

AIRBron: Facebook Noordereiland: www.facebook.com/Noordereiland/photos/


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart