Tante Nino: KhKC #68 Colette Broeckaert

>
>
Tante Nino: KhKC #68 Colette Broeckaert

DIT KEER ANDERS DAN ANDERS: aanvang zondag 27 mei om 16:00 uur met voorprogramma en concert (life muziek bij film), en daarna pas Georgische maaltijd.
Gaarne aanmelden tantenino@gmail.com voor concert (vrijwillige bijdrage) of hele programma inclusief maaltijd (35 euro).

Onze speciale gast bij deze combi van Khachapuri Kino Club #68 & Concert is pianist, filosoof en uitgever COLETTE BROECKAERT (Gent 1982). Zij combineert Laurel & Hardy met Schumann en vertolkt monderne hedendaagse composities voor piano en tape.

Programma
Luc Ferrari: Clap en 36 Enfilades (selectie)
Peter Ablinger: Selectie uit Voices and Piano: Hanna Schygulla, Guillaume Apollinaire, Orson Welles, Morton Feldman
Colette Broeckaert: Microman Radio Play Part 1
Robert Schumann: Selectie uit Davidsbündlertänze op. 6 als soundtrack bij Liberty van Laurel & Hardy

Over het programma:
In alle stukken die in dit concert worden gepresenteerd, speelt de stem een centrale rol – de verknipte stem als residu van een interview, de stem die herinnert aan een lied, de stem als stomme afwezige, de stem als abstracte verzuchting uit een andere wereld…
In de composities van Luc Ferrari en Peter Ablinger gaat de pianist in dialoog met deze stemmen, onderbreekt ze, begeleidt ze, maakt ze onverstaanbaar.
Microman is een werk voor tape solo gebaseerd op een compositie van de Nederlandse componist Dick Raaijmakers. Een montage van flarden soundtrack, field recordings en pianoklanken.

Schumann laat in de Davidsbündlertänze afwisselend zijn evenbeeldpersonages Florestan en Eusebius aan het woord, twee literaire karakters die zich bezinnen over de muzikale ideeën van die tijd. In dit concert wordt de partituur tot soundtrack gemaakt bij een stomme film van Laurel en Hardy. Als een soort eigentijdse Florestan en Eusebius struikelen Laurel en Hardy zich een weg doorheen het hindernissenparcours van het leven, in een medium waaraan zij hun bestaan ontlenen.

 

KhKc Concert met een sjieke Georgische maaltijd
Kosten: € 35,-
Datum: zondag 27 mei 2018
Aanvang: 18.00 uur
Reserveren: AUB even aanmelden: tantenino@gmail.com
Uitleg: wat is Khachapuri Kino Club?

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact:tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook:facebook.com/Tante-Nino

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart