Tante Nino: KhKC #69 Joost Conijn

>
>
Tante Nino: KhKC #69 Joost Conijn

Beste KhKC-vrienden, JOOST CONIJN is onze speciale gast op KhKC #69.

De meest indrukwekkende film die ik bij het afgelopen IFFR zag was zij film GOOD EVENING TO THE PEOPLE LIVING IN THE CAMP. Wat een verrassing! Geen gezijk over zielige kindertjes, geen gruwelpropaganda, geen GIRO555 verhaal, geen klagende slachtoffers, geen blanke hulpverleners! Wat dan wel? Film bij Tante Nino
Eerst moet ik even uitleggen dat ik eerder werk van JOOST ken, en ja, hij is een heel goed kunstenaar, een echte durfal, een avonturier, ontdekker, ontwerper, allemaal OK, SO WHAT? WHO CARES? JUST ANOTHER ARTIST. De verrassing is dat CONIJN laat zien dat hij ook buiten de kunstwereld iets te vertellen heeft, NEXT LEVEL zou ik zeggen, alle voorgaande kwaliteiten heeft hij ingezet om een verhaal wat ons allemaal aangaat te vertellen. Wat we zien zijn moderne mensen die plannen maken, ondernemen, fun hebben, durven, mensen waar we van kunnen leren, HELDEN en ik hoop dat ze in hun plannen slagen.
(Beste vrienden, geen zorgen, ik houd stiekem van kunst en ook prachtig eerder filmwerk gaan we tonen).

Tante Nino
PS. Zie een deel van de film hier: www.facebook.com/boijmans/videos/joost-conijn/10155712667613720/

 

KHACHAPURI KINO CLUB is een avond met korte films ingeleid met een sjieke Georgische maaltijd
Gaarne aanmelden tantenino@gmail.com voor de film inclusief maaltijd (35,- euro).

 

Joost Conijn
Joost Conijn (1971) is beeldend kunstenaar. Hij werd bekend met zijn film over zijn zelfgebouwde houten auto (Hout auto 2002), een generator van onvoorziene ontmoetingen op zijn reis door afgelegen gebieden van Oost-Europa. Eerder bouwde hij een hek in de Sahara dat automatisch opende wanneer hij er met zijn auto op toe reed (C’est une hek 1997).
In 2004 filmt hij zijn 7 buurkinderen uit één gezin die opgroeien als wolfskinderen ongemoeid door het maatschappelijk manifest (Siddieqa, Firdaus, Abdallah, Soelayman, Moestafa, Hawwa en Dzoel-kifl 2004).
In 2010 construeert Conijn zelf een vliegtuig en vliegt ermee naar het hart van Afrika. Conijn berichtte wekelijks uit landen als Tsjaad, De Centraal Afrikaanse en Oeganda in het NRC Handelsblad en publiceerde het boek Piloot van goed en kwaad.

 

 KHACHAPURI KINO CLUB is een avond met korte films ingeleid met een sjieke Georgische maaltijd.

KhKc met een sjieke  
Kosten: € 35,-
Datum: zaterdag 27 oktober 2018
Aanvang: 18.30 uur
Reserveren: AUB even aanmelden via e-mail tantenino@gmail.com
Uitleg: wat is Khachapuri Kino Club?

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact:tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook:facebook.com/Tante-Nino

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart