Bewonersavond: Noordereiland Veilig

>
>
Bewonersavond: Noordereiland Veilig

De Wijkraad organiseert in samenwerking met de gemeente dinsdagavond 8 oktober een bewonersavond over de aanpak van de overlast.

Naar aanleiding van klachten van bewoners, de klachten en adviezen van de wijkraad, ervaringen van de politie en het bezoek van wethouder Wijbenga eerder dit jaar is een aantal maatregelen genomen om de overlast in te dammen. Zo zijn er twee camera-units geplaatst en waren er meerdere acties van de politie samen met medewerkers van Toezicht & Handhaving. Daarnaast lopen Citystewards elke vrijdagavond over de Maaskade om bezoekers aan te spreken op ongewenste gedragingen. Op de bewonersavond worden die maatregelen toegelicht en aangegeven wat daarvan de tot nu toe geconstateerde effecten zijn.

Proefafsluiting
Ook de tijdelijke afsluiting van parkeerplaatsen op de Maaskade tussen Willemsbrug en de De Ruyterstraat behoort tot het pakket aan maatregelen. De afsluiting startte op 26 augustus voor maximaal drie maanden. In die periode worden de overlast en de parkeerdruk gemonitord.
Zie bericht: parkeerverbod Maaskade (Willemsbrug – Ruyterstraat)

Bewonersavond
De Wijkraad en de gemeente willen de bewoners informeren over de aanpak en inventariseren wat zij daarvan merken en graag hun suggesties horen. Maar ook komen zo mogelijk nog andere onderwerpen aan de orde. Hoe staat het bijvoorbeeld met de criminaliteit en andere veiligheidsonderwerpen?

De uitnodiging voor deze bewonersbijeenkomst valt bij alle bewoners van het Noordereiland in de brievenbus.

Tijd: 19.30 – 21:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur)
Locatie: Stichting Mualla, Maaskade 39

 

Wijkraad Noordereiland

Informatie:
Dinsdag 8 oktober 2019
Inloop: 19.00
Starttijd: 19.30
Locatie: Maaskade 39
3071 NB Rotterdam
Email: noordereiland@raadrotterdam.nl

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart