Galerie Wind: We komen over de brug

>
>
Galerie Wind: We komen over de brug

Drie Dordtse kunstenaars: Klaashenk Blonk, Donie Dubbeldam en Jolande Vermeulen.

 

Klaashenk BlonkHet nieuwe werk van Klaashenk Blonk toont keramiekvormen met de titel “wandverschijnsel”. Deze vormen zijn divers en hebben geen titel. Visuele waarnemingen worden door de hersens direct benoemd, daar confronteert het kunstwerk de toeschouwer mee. Het is niet direct benoembaar, is niet eerder opgeslagen. Getracht wordt onbewust een relatie te zoeken.
Het materiaal bestaat uit aardewerkklei in diverse bakkleuren met toevoeging van kleislib op de huid (basis) in diverse pastelkleuren direct op de natte huid, waardoor kleuren ontstaan in een onbepaald tijdpad.

 

 

Jolande VermeulenJolande Vermeulen houdt zich bezig met interieur, stedelijk landschap met zijn architectuur, fabrieken of industriële installaties.
Inspiratie doet zij op door te fotograferen. Zo vindt zij beelden die kunnen dienen als uitgangspunt: een sterke compositie, een ongewoon perspectief, bijzondere details.
Zij werkt met heldere, vaak transparante kleuren en contrasten.

 

Donie DubbeldamDonie Dubbeldam laat zich in haar nieuwste werk leiden door de transparantie en uitgesneden acrylverfstreken op verschillende papiersoorten die, opnieuw geordend, gecombineerd worden met ander restmateriaal of in stukken gescheurd oud werk.
Ook maakt zij multi-mediacollages en lichtobjecten die vaak verwijzen naar verstedelijking en overconsumptie.

Vermeulen & Dubbelman vormen ook een kunstenaarsduo en zijn bekend om hun installaties van afvalplastic.

 

Expositie → van 2 november t/m 1 december 2019

 

De opening is op zaterdag 2 november om 15.00 uur.

Inloop om 14.30 uur
De muzikale introductie wordt verzorgd door Klaashenk Blonk.

Galerie Wind is vereerd dat aansluitend de opening van de expositie wordt verricht door de wethouder van o.a. Cultuur & Toerisme, loco-burgemeester van Dordrecht Piet Sleeking.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 

Foto’s:

[envira-gallery id=”9965″]

 

Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerie Wind neem dan gerust contact op met Ellen Wind te bereiken op 06 54613095 of via info@galeriewind.nl.

Galerie WindGalerie Wind
Prins Hendrikkade 124a
3071 KL Rotterdam

Tel.: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

 


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart