Eilandkrant juni

>
Eilandkrant juni

Eilandkrant juni 2019

Eilandkrant juni 2019Nieuwsbulletin voor en door bewoners, ondernemers en organisaties van het Noordereiland.

Download: juni 2019 Eilandkrant (PDF)

 

 

Vanaf juni 2019 valt regelmatig de ‘Eilandkrant’ op de deurmat of in de brievenbus. Tenminste, als daar geen NEE NEE sticker* op zit.
Het is eigenlijk niet echt een krant, maar vooral een nieuwsbulletin over zaken die voor de eilandbewoners interessant kunnen zijn. De Eilandkrant bevat naast enkele artikelen met name een overzicht van de activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. Handig om alles op een rijtje te zien en te bewaren, op tafel te leggen, op het memobord te prikken of aan de koelkast te hangen.

* Toch een NEE NEE sticker, of de Eilandkrant kwijtgeraakt?
Geen zorg, hij ligt ook bij diverse ondernemers, de SPAR en de Huiskamer van de wijk/Steiger 22.


Eilandkrant Noordereiland

Lees hieronder de artikelen uit de Eilandkrant van juni.
(Sommige bevatten meer informatie dan op de papieren versie).

 

 

Wijkraad: met EilandKrant groter bereik

De Wijkraad Noordereiland is heel blij met het initiatief voor de EilandKrant. Wijkraad Noordereiland
De papieren informatiebron is een goede aanvulling op de middelen die benut worden om nieuws en activiteiten te delen met bewoners van het Noordereiland.

“De EilandKrant geeft ons als wijkraad de mogelijkheid om meer bewoners te bereiken”, glundert wijkraadlid Anne-Marie Steijl. “Met digitale bronnen zoals facebook, twitter en de wijkraadpagina op noordereiland.org bereik je niet alle de bewoners. Daarom krijgt dit door twee bewoners ingediende bewonersinitiatief van harte onze steun”, vervolgt ze.

De wijkraad is nu ruim een jaar aan de slag. Al direct na hun aantreden in april 2018 klommen ze in de pen. Ze brachten een ‘ongevraagd’ advies uit aan de gemeente over het voornemen van de RET om de dienstregeling van buslijn 47 drastisch in te perken. Daarna moesten zij volop aan de slag met het opstellen van een wijkagenda en wijkdoelen voor de komende vier jaar.

“Tijdens een goed bezochte bewonersavond over de wijkagenda bleek dat de betrokkenheid in de wijk groot is. Vooral over buslijn 47 en de overlast op de kades maakt men zich bezorgd”, vult wijkraadlid Frank Demmendaal aan. “Aan ons als wijkraad de schone taak om die geluiden over te brengen aan ‘de Coolsingel’ en aan te dringen op adequate oplossingen. Voor Noordereilanders, door Noordereilanders”.

In het Jaarverslag 2018 op www.noordereiland.org/wijkraad is te lezen waar de wijkraad zich mee bezig heeft gehouden. Daarin staat ook vermeld dat er vorig jaar 20 bewonersinitiatieven zijn gehonoreerd.


16 en 29 juni: Zomers Muziekplein

North Sea Round Town en Midden in de Maas op het Burg. Hoffmanplein
Het wordt een zomer vol muziek op het Burgemeester Hoffmanplein. Het Midden in de Maas Festival presenteert professioneel en aankomend muziektalent tijdens een viertal pleinconcerten op zondag. De aftrap is zondag 16 juni, gevolgd door concerten op 14 juli, 25 augustus en 15 september. Neem plaats, breng gerust je eigen stoeltje mee en laat je meevoeren op sfeervolle latin, jazz en funk klanken, passend bij een zwoele zomerdag. De muzikanten zijn professionals en studenten van het CODARTS Conservatorium en de SKVR.

Dan strijkt zaterdag 29 juni ook North Sea Round Town neer op het plein. Muzikanten uit Rotterdam en ook ‘eigen’ artiesten van het Noordereiland treden die dag op. Samen met studenten van de SKVR Jazzschool warmen zij het publiek alvast op voor het North Sea Jazz Festival in Ahoy (12-14 juli).

Midden in de Maas: van 13:30 – 16:30 uur  Webpagina »
NSRT: van 15:00 – 23:00 uur. Toegang is voor beide festivals gratis. Webpagina »

 

Midden in de Maas


Checkpoint Ouder worden

Elke twee maanden organiseert Humanitas Checkpoint Ouder worden, een informatiemiddag voor ouderen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Woensdag 8 mei was de aftrap, over het thema Veiligheid in & om de woning.

Wijkagent Martin van der Kaaij gaf uitleg over de werkwijze van criminelen, zoals babbeltrucs. En hij gaf tips over wat je zelf kunt doen in zulke situaties en hoe je ze kunt voorkomen. Veiligheidsdeskundige Lucas Kasteleijn gaf een ‘virtuele rondleiding’ door een woning, om de risico’s in huis te laten zien.

Preventie en voorlichting

“Ouder worden brengt voor veel bewoners vragen met zich mee, onder meer op het gebied van gezondheid en veiligheid. Dat blijkt uit de contacten die wij hebben met bewoners in de wijk, onder andere tijdens de 75+ huisbezoeken. In overleg met het wijknetwerk (professionals en sleutelfiguren) organiseren wij daarom vormen van preventie en voorlichting over onderwerpen die ouderen belangrijk vinden. Checkpoint Ouder worden is een mooie gelegenheid om met elkaar te praten over onderwerpen die bij ouderen leven”, aldus Anita Steenbergen, wijkadviseur Kop van Zuid / Noordereiland van Humanitas.

Lunch en een thema
Lunch Steiger 22, NoordereilandDe Checkpoint Ouder worden bijeenkomsten beginnen – voor wie dat wil – met een gezamenlijke lunch (kosten: 2 euro). Daarna wordt een relevant thema bij de kop gepakt, waarbij altijd een deskundige als gastspreker is. De onderwerpen zijn de afgelopen maanden door bewoners aangedragen.

Data & thema’s
Woensdag 10 juli – Gezondheid
Woensdag 11 sept – AED en EHBO
Woensdag 13 nov – Nader te bepalen

Tijd: 12.00 uur lunch (€ 2,-), 12.45 tot 14.30 uur themabijeenkomst
Locatie: Huiskamer van de Wijk, Steiger 22, Burg. Hoffmanplein 22

Aanmelden& informatieHumanitas
Bel of stuur een berichtje naar Anita Steenbergen via 06-12465703 of mail asteenbergen@stichtinghumanitas.nl.
Vermeld dan ook even of u ook deelneemt aan de lunch.


Betaald parkerenParkeren

Uiterlijk 1 jan 2020 is voor het Noordereiland betaald parkeren ingevoerd.
Zo besloot de gemeenteraad vorige maand.
Zie: www.noordereiland.org/wijkraad 

Love Noordereiland

 

Anker van Het MS Noordereiland

Adressen Noordereiland

In de Eilandkrant staan diverse locaties op het Noordereiland. Zie hieronder de lijst met adressen.

NaamAdresMeer info
Huiskamer van de WijkPrins Hendrikkade 89noordereilandhuiskamer@gmail.com
Solinfo@solnetwerk.nl
Samen in BewegingArthyra de Clerck,sameninbeweging@arthyra.nl
sameninbeweging.arthyra.nl
Tante NinoVan der Takstraat 102bwww.tantenino.nl
Galerie WindPrins Hendrikkade 124awww.galeriewind.nl
NE Studio'sPrins Hendrikstraat 5www.nestudios.nl
KoozieVan der Takstraat 51www.koozierotterdam.nl
Café 't HaventjePrins Hendrikkade 129Facebook.com/haventje
Villa ZebraStieltjesstraat 21www.villazebra.nl
SparVan der Takstraat 56Spar Matze

 


Meer dan online

Bewoners Nils Hilbers en Annette de Bus, beiden thuis in het communicatievak, vonden dat het op het eiland ontbrak aan een overzicht op papier. Niet iedereen leest de online informatie over het Noordereiland via facebook, twitter of de website. Het leek hen een goed idee om regelmatig een overzicht van activiteiten en nieuws te realiseren. Zij dienden zij een bewonersinitiatief-aanvraag in via Opzoomermee en de Wijkraad Noordereiland. Die omarmden het idee en maken het mogelijk om in ieder geval 12 edities van de Eilandkrant te maken. Blijkt dit te bevallen en te voldoen aan een behoefte, dan wordt onderzocht of ook volgend jaar edities kunnen verschijnen.

Feedback
De redactie van de Eilandkrant is natuurlijk heel benieuwd hoe de krant bevalt en of daarmee aan een behoefte wordt voldaan. We vinden het fijn om van u te horen hoe de Eilandkrant bevalt en hoe we hem misschien nog beter kunnen maken! e-mail: redactieEilandkrant@gmail.com

Oproep

  • Heeft u tips voor de agenda, een nieuwtje te melden, of een verbetertip? Stuur dan een mailtje naar redactieEilandkrant@gmail.com
  • Ook zoeken we mensen die 1x per maand willen helpen om de Eilandkrant te bezorgen op het Noordereiland, al is het maar een paar straten, of alleen in de eigen straat.

 


Noordereiland, RotterdamColofon

© 2019 De EilandKrant Noordereiland is een onafhankelijk nieuwsbulletin, verschijnt minimaal 10 x per jaar en is mogelijk gemaakt door de Wijkraad Noordereiland. Oplage: 2500 stuks.
Zelf een nieuwtje of activiteit melden? Mail naar redactieEilandkrant@gmail.com of bel: 06-242 12 792.

Tekst: BusnizzCares | Design: Lichting98

Busnizz Cares Logo Lichting98

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart