Noordereiland Vuurwerkvrije zone

>
>
Noordereiland Vuurwerkvrije zone

De gemeente heeft besloten. Het hele Noordereiland is met Oud & Nieuw verklaard tot vuurwerkvrije zone. Net als overigens de Wilhelminakade, Stieltjesstraat, de Boompjes en Leuvehaven. Dat heeft allemaal te maken met het Nationaal Vuurwerk en met name de mensenmenigte die daar naar komt kijken. Als dan in die straten ook nog particulier vuurwerk afgestoken wordt, verstoort dat het vuurwerk op en bij de Erasmusbrug en er is een groter risico op ongelukken.

De Wijkraad Noordereiland had eerder aan de gemeente geadviseerd om op een aantal locaties wél het afsteken van vuurwerk toe te staan: op de Maaskade en Prins Hendrikkade tot aan de Sleephellingstraat én in Ons Park.

Natuurlijk vindt de wijkraad het jammer dat het advies niet is overgenomen. Maar vooral maakt zij zich bij monde van wijkraadslid Frank Demmendaal zorgen over de handhaving van dat vuurwerkverbod die nacht: “We hopen dat de gemeente zich voldoende bewust is van de reeds aanwezige capaciteitsdruk bij zowel politie als handhaving én het gebrek aan middelen bij buitengewone opsporingsambtenaren om de orde te handhaven”.

 

Vuurwerk

Bekijk alle vuurwerkvrije zones op de digitale kaart van Rotterdam.

 

Waarom zijn er vuurwerkvrije zones ingesteld?
Vuurwerkvrije zones worden ingesteld om vuurwerkoverlast te verminderen op plekken waar deze overlast zeer onwenselijk is. Bij plaatsen waar het afsteken/overlast van vuurwerk onwenselijk is, moet je denken aan dierenverblijven en verzorgingstehuizen Maar ook aan hele drukke plaatsen zoals de Boompjeskade. Het zou een onveilige situatie opleveren als bezoekers van de vuurwerkshow in het publiek vuurwerk af gaan steken.

Meer informatie op website: www.rotterdam.nl/wonen-leven/jaarwisseling/

 

Nationaal vuurwerk en kindervuurwerk
Samen veilig naar vuurwerk kijken bij de Erasmusbrug is inmiddels een traditie in Rotterdam. Om middernacht kun je voor het 12e jaar naar het nationale vuurwerk kijken. Dit is gratis toegankelijk. De kleintjes kunnen 31 december om 19 uur al genieten van de tweede editie van het nationale kindervuurwerk.
Hiervoor moet u kaarten aanvragen.
Dat kan via hetnationalekindervuurwerk.nl

 

Verboden voor vuurwerk

Hoe weet ik in welk gebied ik vuurwerk mag afsteken tijdens oud & nieuw?
Bij de toegangswegen van de vuurwerkvrije zone staan borden met de tekst ‘in dit gebied is het verboden vuurwerk af te steken’.

Hoe gaat de Gemeente dit controleren?
De aanpak van vuurwerkoverlast is voor politie en de Rotterdamse handhavers onderdeel van hun dagelijks werk. Zij nemen het mee in de surveillances tijdens oud en nieuw.

Welke boete staat op het afsteken van vuurwerk in een vuurwerkvrije zone?
De hoogte van de boete is afhankelijk van het soort vuurwerk dat afgestoken wordt, maar is minimaal €100. Wordt er vuurwerk in de vuurwerkvrije zone afgestoken? Dan wordt de overtreder afhankelijk van de situatie eerst aangesproken/gewaarschuwd of krijgt direct een boete.

Meer informatie op: www.rotterdam.nl/…jaarwisseling

Gemeente Rotterdam

 

 

Gratis metro en P+R
Dit jaar kunnen bezoekers weer gratis gebruik maken van de metro en P+R tijdens de jaarwisseling. De RET rijdt tussen 22.00 en 2.00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen. En op de E-lijn tussen Meijerplein en Slinge. De gratis metro’s rijden vanaf P+R terreinen zodat de auto niet de binnenstad in hoeft. Parkeren op de P+R terreinen is ook gratis (afgezien van P+R Schiedam Centraal).

De metro rijdt niet het volledige traject maar stopt op de (P+R)stations:

  • Metrolijn E: Meijersplein, Melanchthonweg, Rotterdam Centraal, Beurs, Wilhelminaplein, Maashaven, Zuidplein, Slinge
  • Op metrolijn C wordt gestopt op: Capelsebrug, Kralingse Zoom, Voorschoterlaan, Oostplein, Beurs, Coolhaven, Eendrachtsplein, Schiedam Centrum, Vijfsluizen

Overige OV
Het overige OV rijdt op 31 december tot 20.00 uur haar reguliere routes.
Vanaf 20.00 uur rijden trams en bussen niet meer. Met uitzondering van het tramverkeer over de Erasmusbrug. Die routes worden om 18.00 uur afgesloten.

Vuurwerbril video:

Link: www.youtube.com

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart