Tante Nino: Expo Miss~ion M.A.R.S

>
>
Tante Nino: Expo Miss~ion M.A.R.S

Waar gaat het heen met Europa?

Christine Saalfeld is op expeditie en heeft als eerste stop Tante Nino. “Mijn nieuwe onderzoekproject heet Miss~ion: M.A.R.S (de afkorting voor Mobile Artist Research Studio) en is een denkbeeldig maar ook concreet onderzoekstation. Het is een vervoersmiddel, archief, decor en podium”, stelt Christine Saalfeld.

Miss~ion: M.A.R.S. is een artistiek onderzoekproject naar de Europese identiteit, diversiteit en het gevoel van samenhorigheid. Het uitgangspunt voor dit plan is een schijnbaar groeiende negatieve houding – van een selecte groep Europeanen – ten opzichte van Europa. Het lijkt erop dat de spoken – als we ze zo kunnen noemen – van haat en onverdraagzaamheid, geweld en racisme, weer opdoemen in Europa.

Sinds het Brexit-referendum en de opkomst van Trump lijkt alles mogelijk; er waait een rechtse wind door Europa.
“Ik worstel met de onzekerheid over de richting waar wij naartoe gaan. Ik ben denk ik niet de enige”.

Expositie
“Het gaat mij er niet om in de oppositie te gaan, maar om verschillende meningen te horen, in beelden weer te geven, en ter discussie te stellen. Juist omdat het thema heel groot en complex is, probeer ik mijn artistieke interpretaties zo dicht mogelijk bij mijn persoonlijke verhalen, interesses en mogelijkheden te houden en het snijvlak tussen de algemene interesses en mijn persoonlijke interesses op te zoeken.”

Informatie
Datum: donderdag 23 mei 2019
Aanvang: 18.00 uur
Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage na afloop zeer op prijs gesteld.

Tante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1251622318339411

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart