Tante Nino: Ricciotti ensemble

>
>
Tante Nino: Ricciotti ensemble

Tante Nino: Ricciotti ensembleDeze zomer verdiept het Ricciotti ensemble zich in de boeiende muziektraditie en cultuur van Georgië. Samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze touren ze door Nederland en Georgië. Van de Nederlandse verzorgingstehuizen tot de Georgische Kaukasus, en onderweg doen ze ook Tante Nino aan, klinken klassieke werken van Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze.

Ook spelen ze stukken van Beethoven, Händel en Tchaikovsky, die een link hebben met het roemruchtige Georgische verleden. Een nieuwe compositie over het wereldberoemde 12e eeuwse epos De ridder in het pantervel komt dit tournee tot leven, folkloristische muziek wordt nieuw leven ingeblazen, en de Georgische Katie Melua fietst voorbij met haar Nine Million Bicycles. Duik je met ons mee in Georgische sferen?

Over het Ricciotti ensemble

Het straatsymfonieorkest Ricciotti ensemble is er voor alle mensen en brengt muziek waar en wanneer dat maar kan. “Wij maken live symfonische muziek voor iedereen toegankelijk. Muziek verbindt, maakt je vrij, kan je raken, doet je bewegen, nadenken en voelen. Muziek brengt mooie dingen teweeg in een samenleving en het zit in het DNA van ons orkest om het mooiste en breedste repertoire te laten horen op locaties waar mensen wonen, werken en ontspannen.”

Het orkest bestaat uit 42 jonge amateur- en professionele musici. De achtergronden van onze leden zijn zeer divers: hoewel de meeste musici geboren Nederlanders zijn, hebben we ook leden met een Duitse, Engelse, Georgische, Griekse, Portugese, Poolse, Spaanse en Vlaamse achtergrond.

Video Ricciotti Ensemble trailer:

Ieder van hen wil continu de verbinding aangaan met het publiek en de luisteraars raken met zinderende en ontroerende muziek. Alle leden spelen als vrijwilliger mee om de missie van het orkest zo vaak mogelijk uit te kunnen voeren, vier tot vijf keer per dag, gemiddeld 25 dagen per jaar voor ruim 24.000 mensen in Nederland en daarbuiten.

Kijk op de website en maak kennis met onze musici, ontdek hoe zij het verschil maken: ricciotti.nl
Youtube: youtube.com/user/ricciottimail/videos

 

Informatie
Datum: donderdag 1 augustus 2019
Ingang via fietsenstalling, Van der Takstraat 94
Van 20.00 tot 22.00 uur
Entree: gratis (Vrijwillige bijdrage na afloop zeer op prijs gesteld).

Tante Nino
Van der Takstraat 102B (ingang via fietsenstalling op nr. 94)
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact: tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/events/395691897732544/

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart