Nieuwsbrief Juli nieuwbouw Maaskade

>
>
Nieuwsbrief Juli nieuwbouw Maaskade

De zomervakantie is gestart. Toch blijft Hakkers B.V. doorwerken aan de kade. In de vakantie zijn we vooral bezig met betonwerkzaamheden: het plaatsen van de betonnen elementen, het aanbrengen van wapening voor de deksloof (betonnen balk op de damwand) en het storten van beton.

Huidige stand van werkzaamheden
In de vorige nieuwsbrief stonden foto’s van het plaatsen van het eerste element in fase 1, waarmee we gestaag verder zijn gegaan. Momenteel zijn we beton aan het aanbrengen tussen het element en de damwand. En zijn we gestart met het aanbrengen van wapening, ten behoeve van de betonnen balk die op de damwand komt.

Maaskade met de wapening voor de betonnen balk.

Hier ziet u de wapening voor de betonnen balk. Later bouwen we hier een houten kist omheen, zodat het beton in de gewenste vorm kan uitharden.

 

In fase 2 is de definitieve damwand geplaatst, ook zijn we nagenoeg klaar met het aanbrengen van de verankering. Komende tijd maken we de binnenzijde van de kade gereed, later worden ook hier de beton elementen opgehangen.

Nieuwe damwand, Maaskade.

Rechts zien we de nieuwe damwand, al voorzien van verankering (de zwarte buizen die de grond in lopen). Links de renovatiewerken. De kade wordt aangevuld met schoon zand.

 

 

Parkeerplaatsen
Vlak na de vakantie gaan we de werkzaamheden verplaatsen. Op maandag 19 augustus plaatsen we een afzetting langs het water bij werkvak B2 (Maaskade 115 tot en met 103). Hiermee is het niet meer mogelijk om buiten de parkeervakken (langs het water) te parkeren. Na het plaatsen van de afzetting starten we de eerste sloopwerkzaamheden aan dit stuk aan de kade.
Door de afzetting vermijden we gevaarlijke situaties voor de omgeving.

Op woensdag 28 augustus gaan we definitief omzetten. Dit betekent dat er weer gebruik gemaakt kan worden van de parkeervakken op het eerste stuk (Maaskade 140 tot 157). U kunt de inrit ter hoogte van de Sleephellingstraat gebruiken.

Op de kade liggen betonplaten met tijdelijke belijning. Zoals gemeld in de vorige bouwnieuwsbrief wordt (vanwege inklinking) in een latere fase de originele bestrating terug gelegd. Nadat de hekken op het eerste gedeelte zijn verwijderd, plaatsen we het andere gedeelte in de hekken (werkvak B2, Maaskade 115 tot en met 103) en gaan hier de kade vervangen.

BuurtAED
Met een crowdfundingsactie hebben bewoners van het Noordereiland een BuurtAED aangeschaft. Aan dit mooie en goede initiatief doet Hakkers B.V. graag mee, we hebben er één ter beschikking gesteld aan het eiland.
Dinsdag 2 juli is de AED officieel overhandigd aan de bewoners. Bekijk een artikel hierover op: www.rijnmond.nl

Werkzaamheden Nassaukade
Aan de andere kant van het water aan de Nassaukade vinden vanaf 12 augustus werkzaamheden plaats. Ter hoogte van Unilever wordt de kade versterkt. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt een ‘tijdelijke pompinstallatie’ geplaatst aan de kade van de Koningshaven ter hoogte van de Oranjeboomstraat. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op www.portofrotterdam.com/nassaukade

Meer Informatie

  • Bouwspreekuur: iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (bouwkeet tegenover nr. 161).
  • Calamiteiten: Wiechert van der Blom (uitvoerder) 06-51079282.
  •  Vragen/klachten: Cornee Schaap (projectcoördinator) maaskade@hakkers.com of  06-53104877
  • Algemeen Havenbedrijf: Anouska Hoogendoorn-Lagerwaard (communicatieadviseur) a.hoogendoorn@portofrotterdam.com of 06-10400112 Afwezig van 12 tot en met 23 augustus.

Port of RotterdamZie ook de vorige berichten: Herstel Maaskade
+ Webpagina van Het Havenbedrijf

 

 


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart