Verlichting KPN-gebouw aangepast na testen

>
>
Verlichting KPN-gebouw aangepast na testen

KPN toren (foto: Nils Hilbers)De verlichting van het KPN-hoofdkantoor aan de voet van de Erasmusbrug schijnt te fel. Dat blijkt uit testen die zijn uitgevoerd op het Noordereiland. Daarom is de helderheid direct aangepast.

Sinds 22 november staat de nieuwe verlichting van het KPN-gebouw aan. Tot die tijd konden de lampen aan de gevel slechts op één stand en alleen in de groene huiskleur van het telecombedrijf branden. Maar sinds de toren het hoofdkantoor van KPN is, lichten de lampen ineens in alle kleuren van de regenboog op én is de verlichting dimbaar.

De veranderingen waren tegen het zere been van veel omwonenden, vooral op het Noordereiland. Zij hadden veel last van de felle kleuren. ,,In de periode van 22 november tot nu zijn er 35 klachten bij ons binnengekomen”, zegt Eva Whyte van milieudienst DCMR. Naar aanleiding van de eerste klachten werden er al maatregelen genomen. Zo mag sinds begin december de verlichting nog maar tot 22.00 uur ’s avonds branden en is de helderheid teruggebracht naar 80 procent.

Maar die aanpassingen hebben dus nog niet voldoende effect. De metingen op het Noordereiland, die al in de vergunning waren opgenomen en dus niet direct vanwege de klachten zijn uitgevoerd, laten volgens de DCMR zien dat de lampen nog steeds te fel zijn. ,,Naar aanleiding van de metingen gisteren is de helderheid al teruggebracht naar 50 procent.”

KPNVolgende week meten TNO en de DCMR voor de tweede keer. De resultaten verschijnen in een rapport en op basis daarvan wordt gekeken of KPN de lampen nog verder moet dimmen.

 

Video op Twitter:

video op Instagram:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BeeldFabriek010 (@beeldfabriek010) op


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart