Tante Nino: Rauwkost Filmavond met Dean Bowen

>
>
Tante Nino: Rauwkost Filmavond met Dean Bowen

Filmcollectief Tante Nino: filmRauwkost-Collective en de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen presenteren tijdens deze avond ‘aan allen die zich hier bevinden’, een korte film gemaakt over hoe wij, als Nederland, de zonden uit ons koloniaal verleden gladstrijken.

De film is gebaseerd op het stadsgedicht ‘Art. 1’ van Dean Bowen waarin hij voordraagt wat niet in onze geschiedenisboeken wordt verteld. “Een actueel en beladen onderwerp dat in onze ogen de aandacht moet krijgen die het verdient, vooral in deze tijden met de huidige protesten rondom de #BlackLivesMatter”, aldus Rauwkost-Collective en Bowen.

 

 

Trailer van de film: Conducting Boijmans

Aan allen die zich hier bevinden – Teaser 1 (2020)
van Rauwkost Collective

‘Aan allen die zich hier bevinden’ is de derde film in de poëtische dramareeks ‘tussen de zinnen in’, gebaseerd op de gedichten van Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen. Een productie van filmcollectief Rauwkost-Collective in opdracht van Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam en medemogelijk gemaakt door Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst, RADAR, Keti Koti Rotterdam en Visser ’t Hooft Lyceum Leiden. De film gaat in première op 1 juli 2020 tijdens Keti Koti, de nationale viering van de afschaffing van de slavernij.

 

Programma

Naast ‘aan allen die zich hier bevinden’ staan op het programma de films ‘14.05’ als moderne vertaling in Rotterdam en ‘Exodus’ over gentrification in Rotterdam. Renee van Randwijk (Bibliotheek Rotterdam) en Dean Bowen zullen vertellen over de totstandkoming van de serie ‘Tussen de Zinnen In’. Er is spoken word van de stadsdichter en alle mogelijkheid om vragen te stellen over de film.
Na afloop is er een borrel.

Het programma vindt in verband met coronamaatregelenen zoveel mogelijk plaats in de tuin van Tante Nino. De tuin is open vanaf 19:30, ingang via Van der Takstraat 94.

 

Reserveren is verplicht

Entree 10 euro (studenten 5 euro). Aanmelden verplicht via tantenino@gmail.com.
Reserveren via NL14ABNA 0420215948 ten name van Stichting Tante Nino onder vermelding van Rauwkost en Bowen.

 

Filmavond met borrel
Kosten: € 10,-
Datum: vrijdag 10 juli 2020
Aanvang: 19.30 uur
Reserveren: AUB even aanmelden via e-mail tantenino@gmail.com

Tante Nino
Van der Takstraat 102B, ingang via Van der Takstraat 94
Website: www.tantenino.nl
Tante NinoContact:tantenino@gmail.com/ 06 – 2940 3845
Facebook Event: www.facebook.com/572929130090514/

 

Bron: Tante Nino


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart