galerieWind: Oost-West

>
>
galerieWind: Oost-West

Expositie “Oost-West”China: Oost-West

Rotterdamse kunstenaars met een connectie met China
Ontwerper Karin van Paassen, fotograaf Marco van Duyvendijk en beeldend kunstenaars Man-Yee Mok en Kwannie Tang van Studio MAKY.

Graag nodigen wij u om de expositie Oost-West te bezoeken in galerieWind. Helaas kunnen we in verband met het virus de tentoonstelling niet officieel openen.

Tot die tijd bent u van harte welkom om op afspraak langs te komen van woensdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur (reserveren verplicht). Plan uw bezoek via de website: www.galerieWind.nl
Of klik hier om meteen een afspraak te maken.

 

Expositie → van 30 mei t/m 4 juli 2021

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door galeriewind (@galeriewind)

Karin van Paassen, Back-Bad-Bone
De grote rugsieraden vormen de ruggengraat van de tentoonstelling. Karin heeft 14 grote rugsieraden gemaakt met zwart porseleinen kralen, botten en objecten, gecombineerd met bedels, paardenhaar en natuurlijke materialen. Zij maakt de porseleinen bedels in de Chinese porseleinstad Jingdezhen. De geschiedenis en de cultuur van China heeft veel invloed op haar werk. Er zijn dan ook veel Chinese elementen in verwerkt zoals munten, tekens en rode accenten.

Rood is de kleur van geluk in China
Naast het maken van sieraden werkt Karin al 30 jaar als curator en organiseerde tientallen tentoonstellingen en culturele projecten in binnen- en buitenland.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door galeriewind (@galeriewind)

Marco van Duyvendijk, Valetudo
De fotosessie Valetudo is vernoemd naar een van de 79 manen van Jupiter. Het maantje, ontdekt in 2017, blijkt in de buitenste ring van manen rond Jupiter als enige tegen de stroom in te draaien. Het is een spookrijder die in de toekomst onvermijdelijk met één van de andere manen zal botsen. Dit gegeven inspireerde Marco van Duyvendijk om een fotoserie te maken.
Daarnaast maakt hij documentaire fotoseries waarvoor hij de halve wereld rondreist. Naast Valetudo is er tijdens de expositie ook een serie portretten te zien die gemaakt zijn in Zuid-Korea.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door galeriewind (@galeriewind)

Studio MAKY, Zodiac Poort
Studio Maky bestaat uit Man-Yee Mok en Kwannie Tang en staat garant voor kleurrijke, levendige installaties en interactieve activiteiten.
Zodiac Poort bestaat uit 2 glas-in-lood lichtbakken waar de 12 dieren in getekend staan, die ook in de Chinese Horoscoop voorkomen. Tijdens Chinees Nieuwjaar staan de 2 grote lichtbakken normaal gesproken ieder jaar tijdens het Rotterdams Chinees Nieuwjaar aan de ingang van het wijkpark Oude Westen op de Kruiskade. Maar niet dit jaar. Speciaal voor de expositie komen de lichtbakken in galerieWind te staan, zodat bezoekers deze van dichtbij goed kunnen bekijken.

 

Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerieWind neem dan gerust contact op met Ellen Wind te bereiken op 06 54613095 of via info@galeriewind.nl.

Galerie WindGalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Tel.: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Bron: galerieWind


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart