Meedenken met Zomer op Zuid

>
>
Meedenken met Zomer op Zuid

Meedenken met: Zomer op Zuid 2023Stichting Expeditie heeft dit jaar twee brainstormsessies gehouden met bewoners, kunstenaars en ondernemers om ideeën op te halen voor activiteiten op het Noordereiland in 2023. Daaruit is een lijst met plannen voortgekomen, die onlangs aan Rotterdam Festivals werd gepresenteerd.

Doel daarvan was om die plannen te laten opnemen in de programmering voor het zomerevenement ‘Zomer op Zuid’ volgend jaar en daarmee een grotere kans dat de plannen uitgevoerd kunnen worden.

Het is nog wachten op het besluit van Rotterdam Festivals, maar neemt niet weg dat ondertussen begonnen is met het uitwerken van de ideeën voor volgend jaar. Het gaat om de projecten:

 1. Street Kitchen
  Eilanders met elkaar verbinden door kennis te maken met elkaars keuken.
 2. Digitaal Museum
  Een plan om de centrale rol van kunst op het Noordereiland te versterken.
 3. Maas Beelden Kade
  Een liefst jaarlijkse beeldenroute op het eiland en zo extra aantrekkingskracht geven voor bewoners én bezoekers van het Noordereiland.
 4. Raamwerk 2
  In navolging van een eerdere editie maken beeldend kunstenaars en woordkunstenaars een kunstwerk op één van de ramen van het ateliercomplex de NE Studio’s.
 5. Poëziewedstrijd
  Organiseren van een poëziewedstrijd en kunst- en poëziewandelingen over het eiland. Geselecteerde gedichten worden op de straat/stoep gespoten met tijdelijke krijtverf.
 6. Schatgraven
  Tijdens de poëziewandeling treden muzikanten op diverse plekken op.

Bekijk het hele plan hier: Plan Zomer op Zuid 2023 (PDF) »

 

Bijeenkomst november
Dinsdagavond 22 november organiseert Stichting Expeditie Noordereiland een derde bijeenkomst, waar deze plannen verder worden uitgewerkt.

Meedenkers gezocht
Voor alle plannen zijn nog wel extra handen en hoofden nodig. Wie voelt zich nu al door een van de onderwerpen aangetrokken of geïnspireerd, heeft daar ideeën over en wil best met die werkgroep meedenken over de invulling ervan, zodat er op 22 november meer concrete plannen kunnen worden voorgelegd? Heb je zelf een briljant plan of broeit er een idee? Natuurlijk ben je dan ook welkom om die aan te kaarten!

Expeditie NoordereilandMeld je aan via een mail naar: expeditienoordereiland@gmail.com
of bel 06 – 219 56 966.

 

Bron: montmartreaandemaas.nl/zomer-op-zuid-programma-noordereiland
+ montmartreaandemaas.nl/meedenkers-en-meedoeners-gezocht/


 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart