Uitreiking eerste welkomsttasjes

>
>
Uitreiking eerste welkomsttasjes

welkomsttasje Noordereiland - Foto: Caro LinaresHet Noordereiland is een parel in de Maas en een gewilde plek om te wonen. Om nieuwe bewoners een warm welkom te bezorgen, hebben bewoners en ondernemers een welkomsttasje gemaakt. Het tasje is een initiatief van Hein van Oord en Annette de Bus en is mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam en de Wijkraad Noordereiland.

Het tasje is bedrukt met een kunstwerk van de lokale kunstenaars Hans Kok en Peter Hofland en bevat flyers van ondernemers en instanties, een wijkgidsje met nuttige informatie, een Schatkaart Noordereiland, ansichtkaarten en een doosje met vouchers van ondernemers, die de nieuwe bewoners een aardigheidje of korting aanbieden. Op die manier kunnen de nieuwe bewoners op hun gemak kennis maken met hun nieuwe woonomgeving.

De eerste tasjes werden maandag 14 november officieel overhandigd aan nieuwe bewoners Gabriela Nikolovva en Nicolette Kissne Kis en haar partner Sandor Scuzs. Bewoner Wim Wilbers vertelde over de geschiedenis van het eiland en nam de nieuwe bewoners daarna mee op een korte rondleiding, “Wij vinden dit een heel mooi initiatief”, vindt Yvonne Alexandre, sociaal beheerder bij Woonstad . “Het is een leuke manier om nieuwe huurders wegwijs te maken op het eiland en het is fijn om zo verwelkomd te worden. Dit soort initiatieven dragen bij aan de leefbaarheid in de wijk. Zo’n warm welkom geeft meer betrokkenheid van buren bij elkaar en de wijk.”

 

Foto’s van de uitreiking op 14 nov. 2022

(klik voor een vergroting).

 

Gabriela Nikolova woont nu een maand op het eiland “Ik kende het Noordereiland al, ging er vaak wandelen. Ik ben heel blij dat ik er nu woon. Het is hier stil, er is minder verkeer dan op de Mijnsherenlaan waar ik eerst woonde en ik heb ook heel aardige buren. Ik ben heel blij met het tasje, ik weet dan wat meer over wat hier te zien en te beleven is. En die vouchers van ondernemers zijn een mooie manier om het eiland en de eilanders wat beter te leren kennen.”

Ook Nicolette Kissne Kis en haar partner Sandor Scuzs wonen nu een maand op het eiland. “Een rustige oase midden in de stad, heerlijk! Dat we hier mogen wonen, is echt een lot uit de loterij, we zijn gekozen uit 400 belangstellenden! We zijn nu nog bezig met het inrichten, samen met onze twee kinderen, maar wij gaan ook op ons gemak alle informatie lezen en bij de verschillende ondernemers langs. Leuk ook dat we vanmiddag een rondleiding kregen van Wim Wilbers die ons vertelde over het ontstaan van het Noordereiland en de monumenten die aan die vroegere tijden herinneren.”

 

Meer info op: Welkom Noordereiland »

 

Bron: Annette de Bus

Foto’s: Caro Linares


 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart