Meer info busje in 2023

>
>
Meer info busje in 2023

busje 8 personen RETWethouder Karremans stuurde op 10 november een brief aan de wijkraad Entrepot-Noordereiland over de voortzetting van het openbaar vervoer op het Noordereiland.
De wethouder meldt dat vanaf 9 januari 2023 het OV-maatwerk op het Noordereiland wordt voortgezet in de vorm van een 8-persoons buurtbus die naast het bedienen van de haltes op het Noordereiland ook stopt bij station Blaak.

Deze dienst zal op maandag t/m vrijdag tussen 06.30 en 19.30 uur en op zaterdag tussen 08.15 en 19.30 uur rijden met een 20 minuten frequentie.
De exacte bedieningstijden worden nog nader afgestemd op buslijn 32.

Reizigers kunnen gebruik maken van hun OV-chipkaart en betalen het normale OV-tarief. Tot deze wijziging is besloten nadat is geconstateerd dat het comfort en de omvang van de e-shuttles onvoldoende aansluiten op de vervoersbehoefte die is ontstaan na het vervallen van buslijn 47. De e-shuttles worden zodoende met ingang van 2023 vervangen door deze buurtbus.
Na een half jaar zal een evaluatie worden uitgevoerd.

Beoordelingskader

In de loop van 2023 wordt een beoordelingskader opgesteld om de maatwerk vervoeroplossingen in Rotterdam (niet alleen Noordereiland dus) te beoordelen qua werking en doelmatigheid. In het najaar van 2023 wordt het maatwerkvervoer daaraan getoetst. Dat kan betekenen dat succesvolle diensten eventueel worden opgenomen in de reguliere OV-bediening, of dat de toetsing aanleiding geeft om te stoppen met de dienst.

We kijken vooralsnog vooral uit naar de start van de nieuwe busdienst!

 

Bron: Facebook Noordereiland


Start typing and press Enter to search

Shopping Cart